Forskningsarrangementer

Kommende 5 dager

26 sep.
Tid og sted: 26. sep. 2017 10:15, Rødt auditorium, Ullevål sykehus

Cand.san. Hilde Solli ved Institutt for helse og samfunn avholder prøveforelesning over oppgitt emne: «Den nye teknologiens betydning for omsorgstjenestenes innhold og for relasjoner mellom brukere/pasienter og helsepersonell».

Tid og sted: 26. sep. 2017 13:15, Rødt auditorium, Ullevål sykehus

Cand.san. Hilde Solli ved Institutt for helse og samfunn vil forsvare sin avhandling for graden ph.d.: «Relationships in virtual context. Supporting older caregivers through telecare.»

27 sep.
Tid og sted: 27. sep. 2017 08:00 - 09:00, Nationaltheatret, foajeen

Mengden informasjon som finnes om oss i helsetjenesten, og data som vi selv samler inn med kroppssensorer og smarttelefoner, vokser. Hvordan tar vi vare på verdien i dataene uten at det går på bekostning av personvernet? Vi tar debatten med bakgrunn i høstens oppsetning av 1984 på Nationaltheatret.

Person på sykkel med mobil som viser helseapp
Tid og sted: 27. sep. 2017 20:00 - 21:30, Store sal, Kulturhuset i Oslo

Det finnes over 165 000 helserelaterte apper. Kan en app bidra til god helse? Får du bedre behandling og mer kontroll over egen helse med å lagre helsedata på mobilen? Gratis inngang på akademisk talkshow.

28 sep.
Tid og sted: 28. sep. 2017 10:15, Rødt audiotorium, Ullevål sykehus

M.Sc.Lars-Kristian Lunde ved Institutt for helse og samfunn avholder prøveforelesning over oppgitt emne: «Physical workload as a predictor for adverse musculoskeletal conditions: What is the evidence?»

Tid og sted: 28. sep. 2017 13:15, Rødt audiotorium, Ullevål sykehus

M.Sc.Lars-Kristian Lunde ved Institutt for helse og samfunn vil forsvare sin avhandling for graden ph.d.: «Physical demands at work: objectively measured exposure and musculoskeletal pain in construction- and healthcare workers»

Flere kommende arrangementer

The view of Oslo from Ekeberg
Tid og sted: 29. sep. 2017 08:30 - 30. sep. 2017 12:30, Hotel Bristol, Oslo

Welcome to Oslo and the 2017 GRIN: General Practice Research on Infections meeting. It is hosted by The Antibiotic Center of Primary Health Care and The Department of General Practice, University of Oslo.

Tid og sted: 10. okt. 2017 18:00 - 20:00, Auditoriet, Frederik Holsts hus, Ullevål sykehus

Foredrag ved Guri Aarseth - fastlege, spesialist i allmennmedisin og stipendiat ved Universitetet i Oslo

Tid og sted: 11. okt. 2017 12:00 - 14:00, Frederik Holsts Hus (room 123)

The talk will examine the planning and repercussions of WHO's International Conference on Primary Health Care in 1978, Alma-Ata in the context of Soviet political and health developments, drawing from Soviet and Kazakh sources, including oral history interviews with several key protagonists.

Woman supporting a sad teenager
Tid og sted: 19. okt. 2017 09:00 - 20. okt. 2017 15:00, Frederik Holsts hus, UiO

Family involvement during severe mental illness in psychiatry. Implementation, research and moral aspects. This 2-day seminar focuses on implementation of guidelines for family involvement, as seen through research and guidelines from several European countries.

Hans Rosling was a Swedish physician, academic, statistician, and public speaker.
Tid og sted: 23. okt. 2017 12:00 - 15:30, Gamle Festsal

This memorial seminar is organized in honor of Hans Rosling, founder of Gapminder and world renowned scholar and inspiratory. Join a discussion on the challenges of exaggerated numbers, of identifying and reaching populations in humanitarian emergencies, and the implications for the politics of human progress.