Publisert 26. okt. 2017 14:19

Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning er Månedens forsker i Helse Sør-Øst. Les om hans vei fra samfunnstjeneste i Tyskland til toppjobber i forskningens tjeneste i Boston.

Publisert 21. okt. 2017 12:15

Aleidis S. Brandrud publiserte nylig en artikkel i BMJ Quality & Safety om akuttberedskapen ved Ringerike sykehus i forbindelse med terroraksjonen 22. juli 2011. Aftenposten publiserte denne uken en større reportasje om hendelsen, med utgangspunkt i Brandruds artikkel.

Publisert 28. aug. 2017 14:40

Professor Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning ved UiO blir den første Europa-redaktøren i det prestisjetunge tidsskriftet Annals of Internal Medicine. Tidsskriftet regnes som en av «de fem store» innen generelle medisinske tidsskrift. Bretthauer skal styrke Annals satsing på europeisk forskning.

Publisert 13. juni 2017 10:35

Hva er forskjellen på mammografiscreening og screening for tarmkreft? Hvordan foregår det, hvem skal delta og hva er ulempene? Dette får du svar på hvis du lytter på Ekko i P2, sendt mandag 12. juni.

Publisert 23. mai 2017 13:14

Førsteamanuensis og leder for forskningsgruppen Klinisk Effektforskning, Mette Kalager, slår et slag for deling av forskningsdata i siste nummer av Tidsskrift for den norske Legeforening.

Publisert 22. mai 2017 17:54

Mette Kalager fra UiO og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg argumenterer i en ny artikkel i Tidsskrift for Den norske Legeforening i dag for omfattende nytenkning av Norges screeningprogrammer og andre folkehelsetiltak.

Publisert 15. mai 2017 15:25

Professor Michael Bretthauer er første gastroenterolog som har latt seg forminske og teleportere inn i tykktarmen til en pasient for å kunne se polyppene bedre. Det sensasjonelle gjennombruddet fant sted under Felix Burda Award i Berlin i helgen.

Publisert 10. mai 2017 15:38

NordICC-studiegruppen ved Universitetet i Oslo/Oslo Universitetssykehus og Sørlandet Sykehus er nominert for beste vitenskapelige arbeid av Felix Burda Award 2017 som skal deles ut i en TV-overført galla på Hotel Adlon i Berlin den 14 mai.

kamera
Publisert 13. jan. 2017 12:50

I dag publiseres en norsk forskningsartikkel i BMJ som viser at kvinner over 60 år ikke har nytte av tarmkreftscreening med en av metodene som vurderes innført i Norge. Funnene viser at kjønn og alder har betydning når det gjelder effekt av screening.