Referat fra instituttrådsmøte Helsam 16. september 2015

Referat fra instituttrådsmøte Helsam 16. september 2015, kl 9 – 11 på møterommet 2. etg. Forskningsveien 3A

Tilstede: Nina Vøllestad, Eli Feiring, Bård Natvig, Heidi Fjeld, Liv Augestad, Kaja Kvaale, Line Løw

I tillegg; Knut Tore Stokke (referent)

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Referatet fra møtet 20. mai var sendt ut tidligere. Nina gjorde rede for at gjennomgang av fordelingsmodellene vil bli satt opp på neste møte.

Det var ingen saker til eventuelt

 

Diskusjonssaker

   

Virksomhetrapportering for 2. tertial 2015

Forslaget til ledelseskommentar ble gjennomgått og det ble gjort noen mindre justeringer av teksten. Instituttrådet hadde en kort diskusjon rundt fordelene og ulempene som følger med eksternfinansiert frikjøp. Det var enighet om å inkludere en formulering i ledelseskommentarene om at instituttet på sikt vil diskutere om omfanget av eksternfinansiert virksomhet gir mulighet for flere faste tilsettinger.

Helsams bidrag inn i UiOs årsplan ble gjennomgått. Det var enighet om å legge til en tekst om brukerinvolvering på samfunnsmedisin og etableringen av eColab under tiltak 6. I tillegg ble det reist spørsmål om hvordan vi skal forstå Livsvitenskapssatsningen og Helsams rolle i den. Nina orienterte om at dette vil bli diskutert i neste avdelingsledermøte hvor også fakultetsledelsen vil delta. Et alternativ kan være at vi løfter fram noen temaer som er aktuelle for Helsam som en del av satsningen.

 

Endelig versjon av virksomhetsrapporten sendes instituttrådet til orientering.
Utvikling av romprogram for samlokalisering av Helsam

Forslaget til Rom- og funksjonsprogram ble gjennomgått. Nina innledet med å beskrive hvordan forslaget forsøker å balansere de ansattes brukerbehov opp mot fleksibel arealutnyttelse som gjør gjennomføring av programmet realistisk.

Det ble spilt inn at det i dimensjoneringen av undervisningsarealer også må tas høyde for undervisning på profesjonsstudiet i medisin på andre moduler enn modul 7, og at omleggingen av phd-kursportefølje trolig også vil innebære et utvidet undervisningsbehov. Det var enighet om at det trolig ikke er behov for ytterligere undervisningsrom for å håndtere innspillene, men at de må synliggjøres i argumentasjonen for de undervisningsrommene som er inkludert.

Det ble foreslått at det i selve Rom- og funksjonsprogrammet i større grad ble brukt absolutte tall for å synliggjøre den veksten som er lagt inn i programmet.

Instituttrådet ønsker å tydeliggjøre at det ikke er en bred enighet om fordelingen mellom enekontorer og flermannskontorer/åpent kontormiljø, men instituttrådet anser likevel at det foreslåtte Rom- og funksjonsprogrammet er tilfredsstillende til å planlegge for et framtidig samlokalisert Helsam. Instituttrådet ber om muligheten til å delta inn i diskusjoner om detaljplanlegging av aktuelle alternativer for samlokalisering av instituttet. Instituttrådet gir med disse kommentarer sin tilslutning til forslaget til Rom- og funksjonsprogram.

Rom- og funksjonsprogrammet med de foreslåtte justeringene fra instituttrådet oversendes fakultetet for behandling i informasjons- og drøftningsmøte med tjenestemannsorganisasjonene.

Informasjonssaker

   
HMS

Det ble informert om at fakultetet har bedt instituttene å bidra til at alle ansatte gis årlig tilbud om medarbeidersamtale. For å følge opp dette vil instituttet ha en diskusjon av hvordan vi skal operasjonalisere tilbudet om medabeidersamtaler, særlig for gruppen midlertidig vitenskapelig tilsatte.

 

Informasjon om aktuelle saker

  • Status for arbeidet med rekrutteringsprosess for tilsettinger
    Saken er noe forsinket, men vi venter at avdelingslederne leverer både kompetanseoversikt og beskrivelse av framtidige behov i løpet av de nærmeste ukene.
     
  • Status for pågående tilsettingssaker
    Nina orienterte om at det var tilsatt to basisfinansierte stipendiater. Det er sendt ut tilbud om tilsetting som leder for Senter for global helse. Det  er også tre tilsettingssaker med fire stillinger som er i ferd med å sluttføres ved Avdeling for samfunnsmedisin.
     

 

 

Eventuelt

   
Publisert 22. sep. 2015 14:25