Referat instituttrådsmøte Helsam16. mai 2017

Referat fra instituttrådsmøte 16. mai 2017, kl 9 - 11 på møterom Heled, Forskningsveien 3 A, 2.etg

Tilstede: Nina Vøllestad, Bård Natvig, Eli Feiring, Karen Synne Groven, Kaja Kvaale, Marie Cecilie Bakken, Vilde Haugerud og Fredrik Larsen

I tillegg: Irene Auke og Knut Tore Stokke

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Ingen kommentarer til referatet fra møtet 14. februar

 

Diskusjonssaker

   
Utviklingsprosess for Helsam

Instituttleder innledet til diskusjon med å oppdatere rådet på status for saken. Etter forrige rådsmøtet er avdelingene bedt om å gi innspill på hvordan vi kan nå målene for utviklingsprosessen. I dialog med fakultetsledelsen er det deretter satt ned to arbeidsgrupper som i løpet av mai leverer et diskusjonsgrunnlag til fakultetsstyret og instituttet for videre arbeid. Den ene arbeidsgruppa utreder fordeler og ulemper med å slå sammen de tre avdelingene helsefag, sykepleievitenskap og SME, mens den andre gruppa foreslår en linjeforankret organisering av en satsning på primærhelsetjenesten ved Helsam.

I diskusjonen som fulgte ble en del av fordelene og ulempene med å slå sammen de tre avdelingene diskutert. Instituttrådet var opptatt av at de opplevde denne saken i stor grad som drevet fram ovenfra, men at de ikke hadde noen vesentlige innvendinger mot prosessen. Det var tilslutning til at satsningen på primærhelsetjeneste må sees uavhengig av avdelingsstruktur siden alle avdelinger har aktivitet rettet mot primærhelsetjenesten. Fra diskusjonen ble det blant annet trukket fram at det må følge noen ressurser med en satsning, at det må sees på mer enn bare forskningen og at denne måten å tenke organisering av satsninger på også kan overføres til andre tema/områder.

Instituttrådet får tilsendt sakspapirene som sendes til fakultetsstyret og det settes opp et ekstra instituttrådsmøte 23. august for ny behandling av saken.

Rapportering 1. tertial 2017

Det ble delt ut og gjennomgått forslag til virksomhetsrapport og økonomirapport for 1. tertial 2017. Det var ingen kommentarer til rapportene.

 

Mastergradsporteføljen

Instituttleder innledet med status for arbeidet; det er laget underlagsmateriale på bakgrunnen for at vi har de programmene vi har pr i dag, samfunnets behov for våre utdanninger og ressursinnsatsen inn i de ulike programmene. Programlederne er positive og nysgjerrige på hva som kan oppnås gjennom en samordning av mastergradsporteføljen. Basert på underlagsmaterialet vil det fram til sommeren utarbeides konkrete forslag til justeringer som diskuteres med programlederne.  

Det var ingen kommentarer til saken.

Saken kommer tilbake til instituttrådet til høsten med konkrete forslag til justeringer i programmene og/eller i emnene som gis.

Informasjonssaker

   

Årsplan 2018-2020

Vi orienterte om fakultetets arbeid med utarbeidelse av årsplan 2018-2020. Instituttene inngår i fakultetets arbeidsgruppe for å sikre samordning av innhold i fakultetets årsplan og instituttenes årsplaner. Fakultetsstyret vil ha en førstegangsbehandling av planen i juni og deretter vedta den i september.

Det kom innspill på at vi i instituttrådet bør ha en gjennomgang av hvordan resultatindikatorer/måltall settes og hva de betyr.

Vi kommer tilbake til utarbeidelsen av Helsams årsplan til høsten og setter også opp en egen sak om resultatindikatorer/måltall.
HMS

Ingen aktuelle saker

 

Informasjon om aktuelle saker

 

 

Eventuelt

   
Publisert 2. juni 2017 12:28 - Sist endret 13. juni 2017 12:52