Illustrasjonsbilde av et barn som holder to is i hånden
Publisert 7. aug. 2017 10:23

Vi blir mer og mer usikre på hva slags fett, og hvor mye av det vi bør spise. Her er de nye kostrådene om fett, hvilken type og mengde, som er best for barn.

Portrett av Kaare Norum
Publisert 19. mai 2017 11:14

Kaare R. Norum er en av Norges mest kjente forskere. Kanskje mest kjent i tospann med Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet på 70- og 80-tallet, men også tidligere rektor ved Universitetet i Oslo. At han har fått en sykdom oppkalt etter seg er for de fleste mer ukjent.

Dette er hans egen beskrivelse av hvordan sykdommen ble oppdaget.

Microskop-bilde av bakterien som gir lungebetennelse
Publisert 13. mars 2017 09:03

Resistens fører til at bakterier som i dag er ufarlige kan bli livstruende igjen, slik de var for hundre år siden før Alexander Fleming oppdaget penicillin.

Ung kvinne på solseng
Publisert 12. jan. 2017 12:22

Solariumbrukere har ikke bare økt risiko for å utvikle føflekkreft, men de får også diagnosen tidligere i livet enn dem som ikke bruker solarium, viser en stor norsk studie publisert av Avdeling for biostatistikk ved Universitetet i Oslo.