English version of this page

Ernæringsepidemiologi

Me forskar på samanhengen mellom kosthald og ulike sjukdommar, særleg kreft.

Ilustrasjon: Carina Knudsen

Me arbeider i store epidemiologiske og i kliniske studiar for å auka kunnskapen om korleis ulike komponentar av kosten kan påverka risikoen og prognosen for ulike kreftformer.

For å kunna rekna ut inntaket av matvarer og næringsstoff til enkeltpersonar og grupper trengst det omfattande databasar og program. Ernæringsepidemiologigruppa har hovudansvaret for dette arbeidet ved Avdeling for Ernæringsvitenskap.

Les meir på dei engelske sidene til forskargruppa for ernæringsepidemiologi.

Emneord: Ernæring, Ernæringsepidemiologi, Kreft, Kreftforskning, Kreftepidemiologi, Epidemiologi, Metode, Kostholdsforskning, Kostholdsmetodikk
Publisert 14. sep. 2012 14:19 - Sist endret 5. apr. 2017 18:30