Publisert 15. des. 2014 16:39

Forskningsrådet har offentliggjort listen over hvem som får dele på 1,07 milliarder kroner i Fri prosjektstøtte. Fem forskere ved IMB er blant de som får midler.

Publisert 15. des. 2014 10:54

Immunforsvarets T-celler er avgjørende for å forsvare oss mot mikrober og kreft. Nå har forskere ved IMB påvist en ny mekanisme for hvordan T-cellene kontrolleres.

Christian Drevon
Publisert 2. des. 2014 09:42

Det europeiske forskningsprosjektet The Food Biomarkers Alliance (FOODBALL) mottok nylig midler fra EU for finne ut hva europeere spiser. Christian Drevon leder den norske delen av arbeidet.

Arnoldo Frigessi
Publisert 27. nov. 2014 15:28

Professor Arnoldo Frigessi er leder for Big Insight som nylig ble utnevnt til Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) av Norges Forskningsråd.

Dekan Frode Vartdal
Publisert 25. nov. 2014 09:51

27. november åpnet Universitetet i Oslo og Oslo Universitetssykehus sin nye storsatsning på klinisk ernæring i nyoppussede lokaler på Domus Medica.

Publisert 6. nov. 2014 14:28

Etter ti år som redaksjonsmedlem tar ernæringsprofessor Asim Duttaroy steget opp som sjefredaktør for tidsskriftet Food and Nutrition Research, melder forlaget Co-Action Publishing i en pressemelding.

Publisert 15. sep. 2014 08:24

Med det nyåpnede Oslo senter for biostatistikk og epidemiologi huser Universitetet i Oslo i samarbeid med Oslo universitetssykehus ett av Europas sterkeste biostatistikkmiljøer.

Publisert 9. sep. 2014 14:17

Professor Kjetil Retterstøl og stipendiat Karianne Svendsen i ernæring ved Institutt for medisinske basalfag, vil ha den norske befolkningen inn i apotek for å måle kolesterolnivået sitt denne uken.

Publisert 22. aug. 2014 14:17

Professor i ernæring ved Institutt for medisinske basalfag Rune Blomhoff er en av verdens mest innflytelsesrike forskere.

Publisert 21. feb. 2014 15:32

Førstemanuensis Torkel Hafting Fyhn og postdoktor Maja Elstad fra Institutt for medisinske basalfag er plukket ut blant universitetets tyve unge forskertalenter som får prosjektstøtte fra Forskningsrådet gjennom Fellesløftet og ordinært budsjett til Fri prosjektstøtte (FRIPRO).

Publisert 20. feb. 2014 13:55

Institutt for medisinske basalfag fikk god uttelling på årets tildeling fra Molecular Life Science, UiO (MLSUiO). Hele to av fire postdoktorstillinger og to av syv doktorgradsstipendiater gikk til IMB.

Publisert 14. feb. 2014 12:13

Matvaretabellen.no er utvidet med blant annet tacoretter, sushi, et større utvalg av oster og pesto. I tillegg inkluderer tabellen nå et nytt næringsstoff, jod.

Publisert 5. feb. 2014 12:29

Kong Harald overrakte 4. februar årets hjertepris fra Nasjonalforeningen for folkehelsen til professor Guro Valen for hennes mangfoldige og lange innsats innen hjerte- og karforskning.