ERC Advanced Grant til Jukka Corander

Instituttet gratulerer! Det gjør også Forskningsrådet, fakultetet og hele biostatistikkmiljøet.

Arnoldo Frigessi, Lene Frost Andersen og Frode Vartdal feirer Jukka Coranders ERC grant. Foto Kyrre Vigestad

Tidlig i denne uken inviterte Arnoldo Frigessi hele instituttet, og mange flere, til en feiring av en hemmelig begivenhet.

Nå er det endelig offisielt og vi kan gratulere Jukka Corander med ERC Advanced Grant. Dette er hans andre ERC grant, en ære han deler med kun få andre i Norge, kun Edvard Moser og fire personer til har klart å oppnå dette to ganger.

Om medisin og statistikk

Dekan Frode Vartdal klarte heller ikke å unngå å se denne sammenhengen i sin gratulasjon.

Dette er ikke nobelprisen, men det er heller ikke langt unna.

Vartdal benyttet anledningen til å skryte av Avdeling for biostatstikk og alt de får til, og berømmet både Frigessi og Corander for det gode arbeidet de gjør, selv om dekanen måtte innrømme at han først ble klar over at Corander jobbet hos oss da han så ham på NRK forrige uke.

Vartdal unnskyldte seg med en anekdote om legers forhold til statistikk og mente at medisinere dessverre ikke har et mer avansert forhold til statstikk enn at en p-verdi under 0,05 betyr et nytt paper.

Lene Frost Andersen gratulerer Jukka Corander
Lene Frost Andersen gratulerer Jukka Corander. Foto: Kyrre Vigestad/UiO

Internasjonal toppforsker

Instituttleder Lene Frost Andersen gratulerte Corander på vegne av instituttet, og skrøt av Frigessi som hadde rekruttert en internasjonal toppforsker som Corander til UiO, men lurte også på om det kanskje var nærheten til Nordmarka og mulighetene for å komme seg ut i skogen rett uten for kontordøra som var den egentlige grunnen til at Corander valgte UiO.

Medlem av en ekslusiv gruppe

Per Magnus Kommandantvold fra Forskningsrådet var også til stede for å gratulere, og gjorde et poeng av at dette ikke var en nobelpris.

Nobelpriser deles ut til en som har kommet i mål, dette er en støtte til de som er i ferd med å gjøre det store gjennombruddet.

Han trakk også frem hvor sjeldent det er å klare å få flere ERC grants i løpet av en karriere, og at det er en eksklusiv gruppe Corander nå er medlem av.

Endrer biomedisinsk forskning

Arnoldo Frigessi viste i sin gratulasjon til hvordan Coranders forskning nå endrer biologisk og biomedisinsk forskning, noe som er et helt annet forskningsfelt enn det han selv egentlig kommer fra.

Han gjorde et humoristisk poeng av dekanens anekdote om mangelfulle kunnskaper om statistikk i medisin, og viste til at dagens forskningsgjennombrudd i hovedsak er transdisiplinære.

Av Kyrre Vigestad
Publisert 23. mars 2017 17:32 - Sist endret 24. mars 2017 11:27