Hjemmekontor

Ønsker du å jobbe når du er hjemme eller på reisefot?

Det er flere måter å koble til UiO-nettet utenfra (f.eks når du er hjemme og ønsker å jobbe), men vi anbefaler brukere med egen kontormaskin til å bruke remote desktop når du er utenfor UiO. Ved å bruke remote desktop mot kontormaskinen får du tilgang til alt av programvare som er installert på maskinen, hjemmeområde, fellesdisker og skrivere.

Det er viktig å huske på at navnet på maskinen som du kobler opp til skal være på formen <maskinnavn>.uio.no når man befinner seg utenfor UiOs nett.

Alle maskiner ved IMB skal være merket med merkelapp. I Windows 7 finner du også datamaskinnavnet ved å gå til Start-menyen->høyreklikk på "Computer"->velg "Properties". Da vil maskinnavnet være i feltet "Full computer name" i vinduet som dukker opp.

Det er også viktig å huske på at brukernavnet skrives inn på formen uio\<brukernavn>.

Har du aldri brukt remote desktop?

Hvis du skal ta i bruk remote desktop for første gang må IT-avd. gi deg tilgang til den aktuelle maskinen. Send IT-avdelingen en e-post med følgende informasjon:

• maskinens navn
  • ditt brukernavn

Publisert 4. mai 2011 09:32 - Sist endret 20. des. 2012 13:46