AV-utstyr og hjelpemidler i auditoriene

Trenger du akutt hjelp med utstyret? IT-vakt gir brukerstøtte alle hverdager mellom kl. 8.00-15.45. (15.00 sommertid)

Send e-post til it-hjelp@basalmed.uio.no eller ring tlf.nr.: 22 85 12 00.

Store auditorium

Tilgjengelig utstyr:

• Stasjonær datamaskin
  • Videoprojektor
  • Overheadprojektor
  • 1 stk. trådløs myggmikrofon i ladeapparat
  • 1 stk. håndholdt trådløs mikrofon i ladeapparat

Greit å vite:

• Datamaskinen er tilkoblet høyttaleranlegget.
  • Styring av videoprojektor, lys og blendingsgardiner skjer via et trykkfølsomt styringspanel.
  • Det er mulig å låne et mikrofonstativ til den håndholdte mikrofonen, som må hentes i administrasjonen (2. etg) ved henvendelse til sekretariatet (rom 2120).
  • Dersom du ønsker å bruke medbragt bærbar datamaskin finnes det en egen kabel montert til utstyret med VGA-tilkoblingsplugg. En egen bryter i kateteret veksler mellom stasjonær og bærbar datamaskin

Brukerveiledning (pdf) for bruk av utstyr ligger på kateteret, men kan også lastes ned her.

NB! Mikrofonene i Store auditorium vil ikke kunne brukes i de andre auditoriene. Etter bruk er det viktig at mikrofonene settes godt ned i ladeapparatet, slik at neste bruker også får nok strøm til sitt bruk!

Lille auditorium

Tilgjengelig utstyr:

• Stasjonær datamaskin
  • Videoprojektor
  • Overheadprojektor
  • 1 stk. trådløs myggmikrofon i ladeapparat

Greit å vite:

• Datamaskinen er tilkoblet høyttaleranlegget.
  • Styring av videoprojektor skjer via en fjernkontroll.
  • Styring av lys og lerret skjer fra bryterpanel montert på vegg ved siden av tavla.
  • Mikrofon må hentes i administrasjonen (2.etg.)ved henvendelse til sekretariatet(rom 2120)
  • Dersom du ønsker å bruke medbragt bærbar datamaskin så finnes det en egen kabel montert til utstyret med VGA-tilkoblingsplugg. En egen bryter i kateteret veksler mellom stasjonær og bærbar datamaskin

Brukerveiledning (pdf) for bruk av utstyr ligger på kateteret, men kan også lastes ned her.

NB! Mikrofonen i Lille auditorium vil ikke kunne brukes i de andre auditoriene. Etter bruk er det viktig at mikrofonen settes godt ned i ladeapparatet, slik at neste bruker også får nok strøm til sitt bruk!

Nye auditorium 13

Tilgjengelig utstyr:

• Stasjonær datamaskin
  • Videoprojektor
  • Dokumentkamera
  • 2 stk. trådløse myggmikrofoner i ladeapparat

Greit å vite:

• Datamaskinen er tilkoblet høyttaleranlegget.
  • Styring av videoprojektor, lerret og lyd skjer via et trykkfølsomt styringspanel.
  • Styring av hovedlys kan også gjøres via et bryterpanel som er montert på siden av "rack" ved tavla.
  • Dersom du ønsker å bruke medbragt bærbar datamaskin så finnes det to kabler til dette formålet. Den ene kabelen er en analog tilkobling, som er montert til utstyret med VGA-tilkoblingsplugg pluss en lydkabel . I tillegg så finnes det en annen kabel for digital tilkobling via en HDMI kabel, hvor lyden er med i HDMI pluggen. Skal man bruke en bærbar datamaskin mot utstyret, må man også velge tilkoblingstypen via styringspanelet.
  • Dersom man ønsker å bruke dokumentkamera, så svinger man bare opp kamerastativet i oppreist posisjon. Da tennes lyskilden automatisk, og det som legges på den hvite platen blir automatisk fokusert. Et lite hjul oppe på kamera gjør det også mulig å forstørre eller forminske bildet. For å få bildet fra dokumentkamera ut på lerret, så må dokumentkamera velges fra styringspanelet.

Brukerveiledning (pdf) for bruk av utstyr ligger på kateteret, men kan også lastes ned her.

NB! Mikrofonene i Nye auditorium 13 vil ikke kunne brukes i de andre auditoriene. Etter bruk er det viktig at mikrofonene settes godt ned i ladeapparatet, slik at neste bruker også får nok strøm til sitt bruk!

Trenger du svamp, kritt e.l.?

Dette skal være tilgjengelig i auditoriene, men ved behov for ekstra utlevering kan sekretariatet (rom 2120, administrasjonen 2 etg.) kontaktes.

Publisert 26. okt. 2011 16:08 - Sist endret 11. apr. 2017 10:37