Åpen forelesning: The life course burden of PTSD within and across generations

Hvordan påvirker posttraumatiske stressreaksjoner oss gjennom livet – og hva betyr genetisk sårbarhet for forløpet?

Psykolog og professor ved Harvard, Karestan Koenen, foreleser om ny og spennende forskning med stor betydning for praksis.

Koenen er invitert av Universitetet i Oslo, Det medisinske fakultet, i samarbeid med Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, til å holde to åpne forelesninger 5. desember 2017. Arrangementet er åpent, men krever påmelding.

Koenen foreleser om:

• The life course burden of PTSD within and across generations
  • The genetics of posttraumatic stress disorder: New findings from the Psychiatric Genomics consortium

Om Karestan Koenen

Karestan Koenen er professor ved Harvard University og utdannet psykolog. Tidligere har hun vært ansatt ved blant annet Boston University School of Medicine, Massachusetts General Hospital og Columbia University. Hun har ledet en rekke studier om hvordan vold og andre traumatiske hendelser i samspill med genetikk påvirker utvikling av PTSD og annen sykdom, som overvekt, diabetes 2 og karsykdom, over tid og generasjoner.

I 2015 ble hun tildelt «Outstanding Post-doctoral Research Mentor Award», (Harvard School of Public Health) og Robert S. Laufer, PhD, Memorial Award for Outstanding Scientific Achievement fra ISTSS i tillegg til en rekke andre utmerkelser og priser hun har oppnådd.

Lenke til påmelding og mer informasjon finner du her.

Publisert 4. okt. 2017 13:15 - Sist endret 4. okt. 2017 13:16