Aktuelle saker - Side 4

Publisert 1. nov. 2016 15:11

Praktisk selvmordsforebygging, redigert av Øivind Ekeberg og Erlend Hem, omhandler forekomsten av og risikofaktorer for selvmord, vurdering av selvmordsfare og tiltak som kan iverksettes for å hjelpe pasienter, pårørende og behandlere. Det er også egne kapitler om selvmordsatferd blant barn, eldre og pasienter med fysiske sykdommer. 

Professor Ping Qin ved NSSF er medforfatter.

Boken retter seg særlig mot leger, psykologer, sykepleiere og andre helse- og sosialarbeidere og er utgitt på Gyldendal Norsk forlag.

Publisert 5. okt. 2016 12:54

Forskning viser at skam og skyldfølelse er noe mange etterlatte føler på når noen tar selvmord, hva kan man gjøre for mer åpenhet rundt dette? Lars Mehlum svarer på spørsmål i Norgesglasset.

Les også sak på forskning.no

Publisert 27. sep. 2016 10:49

Nytt nummer av tidsskriftet Suicidologi er tilgjengelig på nett. Nummeret viser ulike erfaringer og utfordringer ved selvmordsomtale i pressen. Håp om at det går an å få hjelp og at behandling nytter er viktige momenter i konstruktiv omtale av selvmord.

Publisert 10. sep. 2016 18:18

10. september er Verdensdagen for selvmordsforebygging.

Pårørende mener politikken mot selvmord er mislykket. Les intervju med Bent Høie, LEVE, Fredrik Walby og Erlend Mork på nrk.no

Publisert 9. sep. 2016 12:56

Olaf-prisen gikk i år til en kliniker og forsker som har mange års erfaring med å hjelpe barn og ungdom. Lege og forsker Anne Freuchen sa hun var glad og ydmyk over å motta prisen for arbeidet med et alvorlig tema.

Publisert 9. sep. 2016 10:49

- Terskelen må bli lavere for å søke hjelp. Hør innslag med Fredrik Walby og fastlege Kristin Stokke i Nyhetsmorgen

Publisert 8. sep. 2016 12:08

Hør intervju med Bent Høie og Erlend Mork om e-læring for leger og psykologer i primærhelsetjenesten

Ta kurset her: www.selvmordsrisikovurdering.no

Publisert 5. sep. 2016 12:48

Verdensdagen for selvmordsforebygging markeres 10. september over hele verden.

Tema for Verdensdagen i år er åpenhet:

Vis at du ser. Vis at du lytter. Vis at du bryr deg. 

I Norge markeres Verdensdagen denne uka med arrangementer over hele landet.

Publisert 31. aug. 2016 14:32

Hver uke tar ti mennesker sitt eget liv. Når et ungt menneske dør i Norge i dag, er selvmord den mest sannsynlige årsaken. Vi må jobbe for et samfunn der ingen har det så vondt at de ikke ser en annen utvei enn døden.

Velkommen til et åpent møte hvor nullvisjon står på agendaen. 

Publisert 26. aug. 2016 14:45

Forsker og psykolog Fredrik Walby har i ti år kjempet for at det skal bli en nasjonal kartlegging av personer som tar selvmord i psykiatrien. - Bedre oversikt kan forebygge dødstallene, sier han. Se innslaget: NRK Søndagsrevyen 28. august

Mer om kartleggingsprosjektet på nrk.no

NRK Dagsnytt