Aktuelt fra 9. nasjonale konferanse om selvmordsforskning og -forebygging

Selvmord og smitteeffekt - forebygging og håndtering

Møt sentrale personer som har direkte erfaring fra siste års hendelser og delta i erfaringsutvekslingen.

På konferansen vil Rita Småvik (RVTS midt), Siri Toven (RVTS øst), Anita Tørmoen (NSSF), i tillegg til ansatte i kommunene, innlede om aktuell smitteproblematikk blant ungdom.

Rita Småvik, RVTS Midt (t.v.) og Siri Toven fra RVTS Øst innleder om smitteproblematikk blant ungdom.

Selvmordsforebygging blant eldre – et underfokusert tema

Eldre topper selvmordsstatistikken, og samtidig vet vi at de ofte er i kontakt med helsepersonell som kanskje kunne hjulpet. Regjeringens reform av 2017 «Leve hele livet» slår fast at grunnleggende ting ofte svikter i tilbudet til eldre, herunder helsehjelp og sammenheng i tjenestene. Vi er glad for å ha invitert et miljø som har satt dette på dagsordenen lenge.

Prosjektet Selvmordsforebygging i Rogaland og kampanjen Velg å leve har siden 2013 jobbet med forebygging og informasjon blant eldre og blant helsepersonell. På 9. nasjonale konferanse om selvmordsforskning og -forebygging presenterer blant annet prosjektkoordinator Marie Bø og administrasjonskonsulent Marit Marvik ulike selvmordsforebyggingstiltak  for denne målgruppen. Prosjektet Selvmordsforebygging i Rogaland er støttet av Extrastiftelsen og Rådet for psykisk helse, og samarbeider med Kirkens SOS og LEVE Rogaland.

 

Marit Marvik (t.v.) og Marie Bø (t.h.)

 

Meld deg på konferansen

 

 

Publisert 6. sep. 2017 15:43 - Sist endret 18. sep. 2017 11:19