Artikkelen “Alcohol abstinence and drinking among African women: data from the World Health Surveys” mest sett

Artikkelen “Alcohol abstinence and drinking among African women: data from the World Health Surveys” har kommet inn på listen over de siste 30 dagers 10 mest sette artikler i BMC Public Health.

Klikk her for å se topp 10 listen

Artikkelen ble publisert i BMC Public Health 10. mars 2011 og det var allerede over 800 treff på artikkelen i løpet av de første to ukene. Så mange online oppslag rett etter publisering er ikke vanlig. Dette indikerer at artikkelen tar opp et viktig og relevant tema i internasjonal folkehelse.

Artikkelen baseres på data fra Verdens Helsesorganisasjons World Health Survey og viser et mangfold av drikkemønstre blant afrikanske kvinner, hvor totalavhold gjennom hele livet var mest vanlig. Studien bidrar med kunnskap som kan ligge til grunn for å vedlikeholde og promotere  ”gode” drikkevaner blant afrikanske kvinner, utvikling av alkoholforebyggende tiltak i Afrika og danne et utgangspunkt for nye undersøkelser av drikkevaner hos afrikanske kvinner i fremtiden.

Artikkelen er publisert med “open access” og finnes fritt tilgjengelig her: http://www.biomedcentral.com/1471-2458/11/160

Av Priscilla Martinez
Publisert 23. mai 2011 10:29 - Sist endret 23. mai 2011 10:41