Aktuelle saker

Ruth Prince får blomster fra instituttleder
Publisert 18. okt. 2017 11:56

Ruth Prince er en av seks forskere i Norge som får årets tildeling av prestisjetunge ERC Starting Grant. Prosjektet er en antropologisk studie av hvordan «Universal Health Coverage» påvirker og brukes av politikere, byråkrater og borgere i tre Afrikanske land.

Publisert 10. okt. 2017 15:42

Forskergruppen til Johanna Olweus skal sammen med Kite Pharma videreutvikle gjennombruddsteknologi på immunterapi mot kreft. Samarbeidet kan potensielt føre til ny behandling av flere krefttyper.

Ordsky
Publisert 5. okt. 2017 12:36

Vi tilbyr kurs i litteratursøking, referansehåndtering og publisering. Les mer om kursene og meld deg på via oversikten nedenfor.

Publisert 22. sep. 2017 14:00

Anne-Lise Børresen-Dale ble 28. august oppnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for medisinsk forskning.

Per Fugelli på talerstolen
Publisert 19. sep. 2017 11:39

Vi minnes Per som en sjenerøs kollega for alle medarbeidere og som en inspirerende forsker, kollega, veileder, lærer, mentor, formidler og samfunnsdebattant. For mange av oss ble han også en nær venn.

Publisert 6. sep. 2017 14:53

Fakultetet deler ut to priser for å anerkjenne og belønne personer eller fagmiljøer som bidrar til god kvalitet og innovativ tenkning i utdanning. Nå kan du som student nominere din kandidat.

Publisert 6. sep. 2017 11:42

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kom i dag til UiO med lovnad om en oppstartsbevilgning til nytt livsvitenskapsbygg.

Prisvinner og veileder
Publisert 1. sep. 2017 08:07

Ida Skrinde Leren tildeles Hans Majestet Kongens gullmedalje for beste doktorgradsavhandling ved Det medisinske fakultet for 2016.

Publisert 29. aug. 2017 13:13

Shinya Yamanaka var den første som viste hvordan modne, spesialiserte celler kan omprogrammeres til å bli stamceller, som igjen kan utvikle seg til ulike typer celler i kroppen. Onsdag 6. september kommer Nobelprisvinneren til Oslo.

Publisert 28. aug. 2017 14:40

Professor Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning ved UiO blir den første Europa-redaktøren i det prestisjetunge tidsskriftet Annals of Internal Medicine. Tidsskriftet regnes som en av «de fem store» innen generelle medisinske tidsskrift. Bretthauer skal styrke Annals satsing på europeisk forskning.

Illustrasjon av ulike apper
Publisert 25. aug. 2017 12:30

Bruken av mobilapper åpner helt nye muligheter og har endret måten vi forsker på. UiO har i 2017 tatt i bruk mye ny teknologi for innsamling av forskningsdata ved hjelp av mobilapper.

illustrasjon av ord med forstørrelsesglass over.
Publisert 24. aug. 2017 10:15

Fakultetsstyret vedtok våren 2017 å tildele seks stipendiat- og postdokstillinger innen strategiske satsingsområder ved fakultetet. Tre kandidater fra Klinmed nådde opp i første runde.

Publisert 9. aug. 2017 13:11

6. juni fylte professor Ole M. Sejersted 70 år og takket for seg ved Institutt for eksperimentell medisinsk forskning (IEMF).

Publisert 6. juli 2017 14:24

Vi søker en motivert og tydelig leder med visjoner for livsvitenskap. Søknadsfrist 1. september 2017.

fastlege og pasient
Publisert 28. juni 2017 11:26

Forskningsrådet har innvilget støtte til infrastruktur som skal gjøre det enklere for forskningsmiljøer å rekruttere flere pasienter fra primærhelsetjenesten til kliniske studier. Infrastrukturen vil også gjøre det mulig å bruke data fra primærhelsetjenesten til forskning, sykdomsovervåking og kvalitetsforbedringer.

Publisert 26. juni 2017 09:52

Professor Benedicte Lie ved Klinmed skal ved hjelp av genetikk se på immunsystemets rolle i ME.

Publisert 23. juni 2017 10:04

Stiftelsen K.G. Jebsen har kunngjort at fem søknader går videre i kampen om å bli et K.G. Jebsen-senter for medisinsk forskning. To av de 5 finalistene er fra Klinmed.

Publisert 16. juni 2017 10:45

På en rangering av de 100 mest publiserende forskerne i Norge de siste fem årene, er professor Ole A. Andreassen på femte plass, og er den med flest tellende poeng fra UiO.

Publisert 24. mai 2017 13:13

Professor Knut Dahl-Jørgensen har fått Diabetesforums hederspris for sin mangeårige innsats for alle pasienter med diabetes og for helsepersonell som arbeider med sykdommen.

Publisert 16. mai 2017 15:09

UiO: Livsvitenskap finansierer syv nye konvergensmiljøer ved Universitetet i Oslo. Klinmed stiller sterkt med deltakelse i fire av konsortiene.

Publisert 12. mai 2017 14:10

Forsker Johannes Espolin Roksund Hov ved Klinmed, ble fredag 5. mai tildelt OUS sin pris for fremragende forsking, Early Career Awards.

portrett
Publisert 9. mai 2017 16:10

Hvordan påvirker epigenetikk tidlig fosterutvikling og hva betyr det for menneskets reproduksjon? En ny tverrfaglig forskergruppe har fått midler fra UiO:Livsvitenskap på dette temaet. Kari Nyheim Solbrække og en filosof skal studere de bio-etiske sidene ved forskningen i gruppen.

Publisert 4. mai 2017 14:00

UiO:Livsvitenskap finansierer nå syv konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som skal gå løs på store samfunnsutfordringer innen helse og miljø.

Publisert 3. mai 2017 12:47

UiO:Livsvitenskap finansierer nå flere konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som skal gå løs på store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. IMB gratulerer våre tre ansatte Arne Klungland, Stefan Krauss og Arnoldo Frigessi som fikk hver sine søknader om konvergensmiljø finansiert. Hver av dem vil fungere som leder av konvergensmiljøene.

Professor Ivar Sjaastad
Publisert 25. apr. 2017 09:13

Professor Ivar Sjaastad blir senterleder når det nye K.G. Jebsen-senter for hjerteforskning starter opp 1. juli 2017.