Aktuelle saker

Publisert 21. feb. 2017 15:01

Den nye forskningsenheten for eksperimentell gnotobiologi ble høytidelig åpnet torsdag 16. februar på Rikshospitalet, som den første av sitt slag i Norge.

Publisert 17. feb. 2017 16:29

Prosjektleder Jan Frich er intervjuet i Dagens medisin 17. februar om "Nasjonal delprøve". For første gang skal alle medisinstudenter i Norge ta samme avgangseksamen.

Professor David Russell mottar æresbevisning fra generalsekretæren i LHL Hjerneslag Tommy Skar.
Publisert 17. feb. 2017 16:16

Professor David Russell mottok 9. februar en æresbevisning for sin mangeårige innsats og forskning på hjerneslag, og for de slagrammede.

Publisert 9. feb. 2017 15:12

Epigenetiske analyser av stam- og kreftceller, global helse og prehospital akuttmedisin er bare noen av emnene medisinstudentene kan velge mellom. For første gang tilbys valgfrie emner i medisinstudiet.

Professor Lars Gullestad mottar prisen av Kong Harald
Publisert 7. feb. 2017 16:04

Årets hjerteforskningspris tildeles i dag professor Lars Gullestad for hans forskning på sammenhengen mellom betennelse og hjertesvikt.

Bilde av Tormod Fladby
Publisert 7. feb. 2017 13:46

Professor Tormod Fladby mottar i dag nasjonalforeningens demensforskningspris for 2017.

Publisert 12. jan. 2017 10:00

Olav Thon Stiftelsens støtte til nordiske forskningsprosjekter innen medisin legger i år vekt forskning på Parkinsons sykdom og Alzheimers sykdom. Tre prosjekter har fått støtte og fakultetets forskere deltar i alle tre prosjektene.

Publisert 5. jan. 2017 16:28

Forskergruppen Multippel Sklerose er partner i et nytt globalt forskningssamarbeid som har fått millionbevilgning fra EU for å utvikle bedre behandling av sykdommen.

Illustrasjonsfoto av laboratorieutstyr
Publisert 5. jan. 2017 10:55

Norsk senter for molekylær forskning (NCMM) og Bioteknologisenteret i Oslo (BiO) slo seg formelt sammen til ett senter 2. januar 2017.

Portrett av Kumar
Publisert 21. des. 2016 14:05

NAKMIs direktør Bernadette Kumar er utnevnt til den nye "UCL-Lancet Commission on Migration and Health". Kumar er førsteamanuensis ved institutt for helse og samfunn, UiO.

utsnitt av forskningsrådets nyhetsside om tildelingen
Publisert 13. des. 2016 15:16

Forskningsrådet har nettopp offentliggjort hvilke prosjekter som får midler fra "Fri prosjektstøtte" (FRIPRO).

Portrettbilde av mann i hvit legefrakk.
Publisert 12. des. 2016 10:21

Professor Thor Edvardsen blir første nordiske president i European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI).

Kaare Norum og Ingrid Espelid Hovig i fjernsynskjøkkenets studio 1978
Publisert 8. des. 2016 11:05

Ernæringsstudiet fyller femti år i 2016 og ble feiret med et dagseminar 1. desember.

Se bildekarusell nederst på siden

Kvinne og mann som holder opp innrammet diplom for årets forskningspris fra Norsk Cardiologisk Selskap.
Publisert 1. des. 2016 13:34

Prisen ble delt ut på Norsk Cardiologisk Selskaps høstmøte 28. oktober.

Publisert 29. nov. 2016 13:07

De fleste former for samtaleterapi fungerer like bra. Men forskerne vet fortsatt ikke hvilke pasienter som har best nytte av hva. Forskere ved UiO samler nå et europeisk nettverk som skal finne svaret.

To portrettbilder ved siden av hverandre. Til venstre, mann med briller, hvit legefrakk, blå skjorte og rødt slips. Til venstre, mann med briller, svart jakke, hvit skjorte og blått slips.
Publisert 23. nov. 2016 14:42

Klinmed-professorene Sverre E. Kjeldsen og Dan Atar er UiOs eneste representanter på Thomson Reuters liste over verdens mest siterte forskere i 2016.

Publisert 2. nov. 2016 12:55

Tre av MED-fakultetets forskningsmiljøer, samt et forskningsmiljø ved MN-fakultetet har fått millionbeløp fra Kreftforeningen. I tillegg har hele 11 miljøer fra OUS og Ahus med tilknytning til forskningen ved UiO fått midler.

Publisert 27. okt. 2016 09:56

Christine Henriksen og Hilde K. Brekke tildeles prisen for innovasjon i bachelor- og masterutdanningen for deres kreative og innovative arbeid med utvikling av undervisningstilbudet ved det nyetablerte Senter for klinisk ernæring.

Publisert 26. okt. 2016 09:09

Professor emeritus Per Brodal er aktuell med ny utgave av boken «Sentralnervesystemet», også denne gangen som aleneforfatter. Han tror boken, som gis ut på Oxford University Press, også blir hans siste.

Publisert 20. okt. 2016 06:08

Unn-Hilde Grasmo-Wendler har vært konstituert i rollen siden 1. mai i år. Hun trives med utfordringene og gleder seg til å fortsette arbeidet sammen med dyktige kolleger og samarbeidspartnere.

Publisert 5. okt. 2016 09:30

Fakultet har gitt utdanningsprisen til professor Anne Spurkland for hennes engasjement og kreativitet i undervisningen i anatomi og embryologi.

Johanne Sundby kommenterer på en konferanse
Publisert 4. okt. 2016 13:17

Fakultet har gitt utdanningsprisen til professor Johanne Sundby for hennes svært betydelige innsats for å tilby studentene på studiet i Master of International Community Health undervisning og veiledning av svært høy kvalitet.

Lene Frost Andersen
Publisert 23. sep. 2016 14:13

Resultatet av instituttledervalget er klart. Fra 1. januar 2017 er Lene Frost Andersen leder for IMB

Portrett
Publisert 2. sep. 2016 13:46

Anne Kveim Lie er en av Norges 10 mest fantastiske forelesere, i følge kåringen til Morgenbladet. Hun tar med rusmisbrukere inn i undervisningen og bidrar til kritisk refleksjon hos fremtidens leger.

En serie med MR-bilder som viser tverrsnitt av en hjerne
Publisert 2. sep. 2016 11:37

Har du noen forsøk for viderekomne som du drømmer om å få gjort? Eller savner du en oversikt over laboratorier som kan hjelpe deg med forskningen din? Da kan vi anbefale et besøk på våre nye nettsider for kjernefasiliteter.