Aktuelle saker

Johanne Sundby kommenterer på en konferanse
Publisert 7. des. 2017 16:12

Jonn Terje Geitung tildeles årets pris for kvalitet og innovasjon i profesjonsstudiet i medisin for en nyskapende undervisningsform i flere fagområder.

Johanne Sundby kommenterer på en konferanse
Publisert 7. des. 2017 15:58

Fakultet har gitt utdanningsprisen til professor Jan Frich for sitt langvarige og viktige engasjement for å utdanne helseledere til alle nivåer i helsetjenesten i tråd med samfunnets ønsker og behov.

Publisert 24. nov. 2017 12:31

På Helseinnovatørskolen får deltakerne kunnskap, verktøy og nettverk som gjør dem bedre rustet til å løse fremtidens helseutfordringer og videreutvikle helsevesenet.

Publisert 20. nov. 2017 13:38

Det nasjonale samarbeidsprosjektet mellom de medisinske fakultetene på UiO, NTNU, UiB, UiT tar med seg en million kroner videre i prosjektet.

Publisert 8. nov. 2017 16:27

Professor Tom Eirik Mollnes har som første nordmann mottatt den internasjonale KFJ-forskningsprisen av Rigshospitalet i København.

Publisert 8. nov. 2017 10:54

– Endrer vi opptakskriteriene kan det føre til bedre motivasjon, mindre frafall og bedre kjønnsfordeling på medisinstudiet, forteller medisinstudentene Thea Leine Simenrud og Helge Leander B. Jensen

Publisert 6. nov. 2017 14:00

Etter en midtveisevaluering i mai, er det nå klart at NORMENT får fem nye år som senter for fremragende forskning (SFF) ved UiO.

Publisert 3. nov. 2017 14:17

Kreftforeningen delte ut 33.500.000 kroner i forskningsmidler til seks prosjekter ved Det medisinske fakultet ved UiO fredag 3. november.

Publisert 2. nov. 2017 12:21

17. oktober mottok radiolog og prosessor emeritus Per Skaane Kongens fortjenestemedalje for sitt mangeårige arbeid som lege og forsker innen brystdiagnostikk og mammografiscreening.

Publisert 1. nov. 2017 12:42

I løpet av oktober har Saugstad mottatt to store internasjonale priser innen nyfødtmedisin. En stor begivenhet for den doble prisvinneren.

Publisert 26. okt. 2017 14:19

Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning er Månedens forsker i Helse Sør-Øst. Les om hans vei fra samfunnstjeneste i Tyskland til toppjobber i forskningens tjeneste i Boston.

Publisert 21. okt. 2017 12:15

Aleidis S. Brandrud publiserte nylig en artikkel i BMJ Quality & Safety om akuttberedskapen ved Ringerike sykehus i forbindelse med terroraksjonen 22. juli 2011. Aftenposten publiserte denne uken en større reportasje om hendelsen, med utgangspunkt i Brandruds artikkel.

Publisert 19. okt. 2017 16:16

En internasjonal, tverrfaglig forskergruppe, ledet av forskere fra MED og HF, fikk nylig støtte fra Centre for Advanced Study (CAS) for å forske på «kunnskapsoversettelse».

Ruth Prince får blomster fra instituttleder
Publisert 18. okt. 2017 11:56

Ruth Prince er en av seks forskere i Norge som får årets tildeling av prestisjetunge ERC Starting Grant. Prosjektet er en antropologisk studie av hvordan «Universal Health Coverage» påvirker og brukes av politikere, byråkrater og borgere i tre Afrikanske land.

Publisert 13. okt. 2017 13:31

Med midler fra Rosa sløyfe-aksjonen har NeoAva-studien vist at noen brystkreftpasienter kan ha økt effekt av cellegift hvis de samtidig får behandling med antistoff som hemmer vekst av blodårer inn i kreftsvulster.

Publisert 12. okt. 2017 11:08

I forslag til statsbudsjett for 2018 som regjeringen la fram i dag, finner vi 50 millioner kroner i startbevilgning til livsvitenskapsbygget ved UiO – Norges største forsknings- og undervisningsbygg.

Publisert 10. okt. 2017 15:42

Forskergruppen til Johanna Olweus skal sammen med Kite Pharma videreutvikle gjennombruddsteknologi på immunterapi mot kreft. Samarbeidet kan potensielt føre til ny behandling av flere krefttyper.

Ordsky
Publisert 5. okt. 2017 12:36

Vi tilbyr kurs i litteratursøking, referansehåndtering og publisering. Les mer om kursene og meld deg på via oversikten nedenfor.

Publisert 22. sep. 2017 14:00

Anne-Lise Børresen-Dale ble 28. august oppnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for medisinsk forskning.

Per Fugelli på talerstolen
Publisert 19. sep. 2017 11:39

Vi minnes Per som en sjenerøs kollega for alle medarbeidere og som en inspirerende forsker, kollega, veileder, lærer, mentor, formidler og samfunnsdebattant. For mange av oss ble han også en nær venn.

Publisert 6. sep. 2017 14:53

Fakultetet deler ut to priser for å anerkjenne og belønne personer eller fagmiljøer som bidrar til god kvalitet og innovativ tenkning i utdanning. Nå kan du som student nominere din kandidat.

Publisert 6. sep. 2017 11:42

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kom i dag til UiO med lovnad om en oppstartsbevilgning til nytt livsvitenskapsbygg.

Prisvinner og veileder
Publisert 1. sep. 2017 08:07

Ida Skrinde Leren tildeles Hans Majestet Kongens gullmedalje for beste doktorgradsavhandling ved Det medisinske fakultet for 2016.

Publisert 29. aug. 2017 13:13

Shinya Yamanaka var den første som viste hvordan modne, spesialiserte celler kan omprogrammeres til å bli stamceller, som igjen kan utvikle seg til ulike typer celler i kroppen. Onsdag 6. september kommer Nobelprisvinneren til Oslo.

Publisert 28. aug. 2017 14:40

Professor Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning ved UiO blir den første Europa-redaktøren i det prestisjetunge tidsskriftet Annals of Internal Medicine. Tidsskriftet regnes som en av «de fem store» innen generelle medisinske tidsskrift. Bretthauer skal styrke Annals satsing på europeisk forskning.