Forskningstorget 2014: Bli med i teltet!

Nå er det straks tid for litt ekte forskningsfeiring. Bli med inn i teltet vårt på Forskningstorget i Oslo - et eldorado for deg som synes det er festlig å lære noe nytt.

Bilde fra åpningen av Forskningstorget i Oslo 2014

I fjor viste Gry Fluge Vindedal (t.h.) kronprinsessen og daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen hvordan musehjernen ser ut. Foto: Marianne Baksjøberg, UiO.

Fakultetet slenger bredsiden til og tenker å bruse kraftig med fjærene på Forskningstorget i september.

Mesk deg med forskningsaktiviteter, se på hjernene til griser og mus, test muskelstyrken din og diskuter hvem som bør reddes først i et flykrasj - for svaret er kanskje ikke så enkelt som du først tenker?

Universitetsplassen forvandlet til et sydende forskningsmekka. Ni forskergrupper viser seg frem i teltet vårt i år. Det gir ni stands som vi garanterer pirrer nysgjerrigheten din.

Våre stands

Fagområdene spenner fra hjerneforskning, nyfødtmedisin og ernæring til fysioterapi, samfunnsmedisin, sykepleievitenskap og antibiotikaforskning.

Alle stands og aktiviteter er rettet mot publikum. Det er fritt fram for å sjekke ut det meste. Kanskje det er nå du får svar på noe du alltid har lurt på?

Kanskje kommer kongen?

I fjor hadde Erlend Nagelhus' forskergruppe stand på Forskningstorget. Både NRK og TV2 klinket til og laget innslag om forskningen deres.

I tillegg presenterte Norges forskningsråd standen for kronprinsessen og kunnskapsministeren under selve åpningen. Slikt går ikke upåaktet hen.

Kronprinsesse Mette-Marit hilser på Erlend Nagelhus under åpningen av Forskningstorget i Oslo 2014.Med TV-kameraene på slep hilste kronprinsessen på Erlend Nagelhus under den offisielle åpningen i fjor. Foto: Marianne Baksjøberg, UiO.

19. september 09:00 - 17:00
20. september 10:00 . 17:00

Har du spørsmål til utstillerene?

Du finner en kontaktperson for hver stand i programmet over.

Publisert 10. sep. 2014 15:52 - Sist endret 19. sep. 2014 11:09