Viten på lørdag

Viten på lørdag er populærvitenskapelige seminarer som er åpne for alle, og helt gratis!

Seminarene er et samarbeid mellom Det medisinske fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Her finner du de seminarene vårt fakultet bidrar med.

Tidligere

Tid og sted: 25. nov. 2017 13:00 - 14:30, Amalie Skram, Litteraturhuset

Vi har samlet eksperter innen helseøkonomi og ledere fra helseindustrien til foredrag og debatt.

Illustrasjonsfoto av kvinneansikt, med teksten "viten på lørdag" påskrevet.
Tid og sted: 4. mars 2017 13:00 - 14:30, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29

Kvinner lever lenger enn menn, men er det verdt det? Myter og sannheter om kropp og trening etter fødsel. Og vitenskapens heteste tips til orgasme. Åpent seminar i innspurten til kvinnedagen, på Litteraturhuset 4. mars.

Illustrasjonsfoto
Tid og sted: 22. okt. 2016 13:00 - 14:30, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29

Ruser vi oss mer eller mindre enn før? Og er det egentlig så farlig? Forskerblikk på rus. Åpent arrangement på Litteraturhuset 22. oktober 2016.

Tid og sted: 30. jan. 2016 11:00 - 12:30, Litteraturhuset, Wergelandsveien

Det gode liv kan føre til såkalte livsstilssykdommer. Hva kan du gjøre selv for å forebygge? Og er vi egentlig skyld i alt selv? Dette får du vite mer om i dette åpne seminaret på Litteraturhuset i Oslo 30. januar.

Tid og sted: 3. okt. 2015 13:00 - 14:30, Gamle Festsal, Urbygningen på Universitetsplassen

Hvilket kosthold skal vi gi til kreftpasienter? Må vi gi forskjellige matvarer til pasienter med tykktarmskreft sammenlignet med de som har endetarmskreft?

Illustrasjon med dna-sekvens i en spåkule
Tid og sted: 7. mars 2015 13:00 - 14:30, Gamle Festsal, Urbygningen på Universitetsplassen

Hvordan kan store datamengder brukes til å forbedre behandlingen for deg som pasient? Kan en app forhindre underernæring? Kan databehandling hjelpe oss i kampen mot kreft?