Aktuelle saker

• colourbox10718929-alzheimer Nå kan du få vite når du får Alzheimers sykdom 23. juni 2017

Forskere har utviklet en ny genetisk test som kan forutsi hvilken alder vi får Alzheimers sykdom. Testen kan bidra til målrettet forebygging og behandling av sykdommen.

• molecular-303x222-colourbox UiO:Livsvitenskap vil være med å videreutvikle Helseinnovatørskolen 22. juni 2017

Styret i UiO:Livsvitenskap har besluttet å støtte den nyetablerte Helseinnovatørskolen ved UiO, NTNU og Karolinska Institutet. Med dette ønsker UiO:Livsvitenskap å bidra til at tiltaket får fotfeste og blir en sterk aktør i UiOs økosystem for innovasjon.

• colourbox4702027 Medisin reduserer størrelsen på hjerteinfarkt 29. mai 2017

Størrelsen på hjerteinfarktet er den viktigste faktoren for hvordan det går med pasientene i etterkant. Ny forskning viser at størrelsen kan reduseres ved bruk av betennelsesdempende medisiner.

6. sep. 2017 10:00 - 13:00 , Blindern Campus

Lecture "A new era of medicine with induced pluripotent stem cells – iPS cells" and panel discussion "Implications of Stem Cell Therapy for Patients and Society" with Shinya Yamanaka, 2012 Nobel Laureate in Physiology or Medicine.

27. sep. 2017 08:00 - 09:00 , Nationaltheatret, foajeen

Mengden informasjon som finnes om oss i helsetjenesten, og data som vi selv samler inn med kroppssensorer og smarttelefoner, vokser. Hvordan sikres personvernet, og hva kan skje når samfunnet vet for mye om oss? Vi tar debatten med bakgrunn i høstens oppsetning av 1984 på Nationaltheatret.

29. sep. 2017 09:00 - 17:00 , Auditorium 1, George Sverdrups Hus, Universitetsbiblioteket

This is a special event, designed to inform and educate Norwegian researchers about the opportunities and resources available at the European Molecular Biology Laboratory (EMBL).