Aktuelle saker

• jonas-skogestad-2 Vant Idéprisen med forskerlinje-prosjekt 5. juli 2017

– I mitt hovedprosjekt for doktorgraden forsøker jeg å utvikle antiarytmisk behandling, som potensielt kan brukes for å behandle pasienter med alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, også kalt arytmier, sier Jonas Skogestad.

• molecular-303x222-colourbox UiO:Livsvitenskap vil være med å videreutvikle Helseinnovatørskolen 22. juni 2017

Styret i UiO:Livsvitenskap har besluttet å støtte den nyetablerte Helseinnovatørskolen ved UiO, NTNU og Karolinska Institutet. Med dette ønsker UiO:Livsvitenskap å bidra til at tiltaket får fotfeste og blir en sterk aktør i UiOs økosystem for innovasjon.

• colourbox4702027 Medisin reduserer størrelsen på hjerteinfarkt 29. mai 2017

Størrelsen på hjerteinfarktet er den viktigste faktoren for hvordan det går med pasientene i etterkant. Ny forskning viser at størrelsen kan reduseres ved bruk av betennelsesdempende medisiner.

6. sep. 2017 10:00 - 13:00 , Blindern Campus

Lecture "A new era of medicine with induced pluripotent stem cells – iPS cells" and panel discussion "Implications of Stem Cell Therapy for Patients and Society" with Shinya Yamanaka, 2012 Nobel Laureate in Physiology or Medicine.

26. sep. 2017 09:00 - 19:30 , Oslo Science Park/Forskningsparken

Every year Oslotech, Inven2 and the University of Oslo host one of Norways larges science and technology events – the Cutting Edge festival. The festival is part of Oslo Innovation Week – Europe’s largest innovation convention and its biggest event.

27. sep. 2017 08:00 - 09:00 , Nationaltheatret, foajeen

Mengden informasjon som finnes om oss i helsetjenesten, og data som vi selv samler inn med kroppssensorer og smarttelefoner, vokser. Hvordan tar vi vare på verdien i dataen uten at det går på bekostning av personvernet? Vi tar debatten med bakgrunn i høstens oppsetning av 1984 på Nationaltheatret.