Aktuelle saker

Publisert 1. juni 2018 14:36

– Vårt produkt gjør det enklere å skreddersy IVF-behandlingen til hver enkelt kvinne, sier Ana Lobato-Pascual som starter selskap med medstudenter fra Helseinnovatørskolen.

Publisert 30. mai 2018 13:27

En forskningsgruppe på Klinmed har mottatt 8 millioner fra Forskningsrådet, i tillegg til 800.000 kr i innovasjonsmidler fra UiO, for å utvikle nye legemidler mot høyt blodtrykk.

Publisert 6. apr. 2018 12:21

Det er kun to andre i Norge som har fått ERC Advanced Grant to ganger. Instituttet, fakultetet og Norges forskningsråd gratulerer!

Publisert 7. mars 2018 13:15

Det medisinske fakultetet får støtte til et nytt, stort internasjonalt postdoktorprogram – Scientia Fellows II, hvor både karriereutvikling for unge og lovende forskere og innovasjon er sentralt. Store aktører innen helsenæringen er med på laget.

Publisert 6. mars 2018 15:22

Professor Vessela Kristensen ved Institutt for klinisk medisin får kreftforskningsprisen 2018 for sitt bidrag til brystkreftforskning.

Publisert 8. feb. 2018 11:18

I dagens bilag i Aftenposten kan du lese om UiOs nye innovasjonsprogram SPARK Norway og mye annet som skjer på livsvitenskapsfeltet både ved og utenfor UiO. Les bilaget og gjør deg klar til neste ukes Oslo Life Science-konferanse.

Publisert 1. feb. 2018 13:14

Seks nye team tas opp i UiOs innovasjonsprogram SPARK Norway. De skal videreutvikle egne ideer innen helserelatert livsvitenskap slik at de kommer pasienter og samfunn til gode.

Publisert Jan. 4, 2018 4:36 PM

What a year! These are the highlights of the programme from 2017.

Publisert 15. des. 2017 08:48

Innovasjonsprogrammet SPARK Norway ved UiO har tatt opp sine første forskningsgrupper – såkalte SPARKees. De skal videreutvikle egne ideer innen helserelatert livsvitenskap slik at de kommer pasienter og samfunn til gode.

Johanne Sundby kommenterer på en konferanse
Publisert 7. des. 2017 16:12

Jonn Terje Geitung tildeles årets pris for kvalitet og innovasjon i profesjonsstudiet i medisin for en nyskapende undervisningsform i flere fagområder.

Publisert 24. nov. 2017 12:31

På Helseinnovatørskolen får deltakerne kunnskap, verktøy og nettverk som gjør dem bedre rustet til å løse fremtidens helseutfordringer og videreutvikle helsevesenet.

Illustrasjon av ulike apper
Publisert 25. aug. 2017 12:30

Bruken av mobilapper åpner helt nye muligheter og har endret måten vi forsker på. UiO har i 2017 tatt i bruk mye ny teknologi for innsamling av forskningsdata ved hjelp av mobilapper.

Publisert 5. juli 2017 16:50

Jonas Skogestad vant Idéprisen 2017 med forskerlinje-prosjekt.

Publisert 22. juni 2017 09:57

Styret i UiO:Livsvitenskap har besluttet å støtte den nyetablerte Helseinnovatørskolen ved UiO, NTNU og Karolinska Institutet. Med dette ønsker UiO:Livsvitenskap å bidra til at tiltaket får fotfeste og blir en sterk aktør i UiOs økosystem for innovasjon.

Publisert 29. mai 2017 13:48

Størrelsen på hjerteinfarktet er den viktigste faktoren for hvordan det går med pasientene i etterkant. Ny forskning viser at størrelsen kan reduseres ved bruk av betennelsesdempende medisiner.

Publisert 4. mai 2017 07:46

Cellene som produserer beskyttande antistoff i tarmen, lever i fleire tiår – mest sannsynleg heile livet, og ikkje berre nokre få dagar, som forskarane hittil har trudd.

Medlemmer av fem konvergensmiljø
Publisert 2. mai 2017 16:00

Menneskeskapte miljøgifter, torskens unike immunsystem, fosterutvikling og ny teknologi både til behandling av sykdom og til rensing av miljøgifter. Det er noe av det som skal under lupen i fem nye konvergensmiljø ved Universitetet i Oslo.

Publisert Apr. 20, 2017 4:26 PM

– My goal is to run personalized computer simulations able to predict the effect of the therapy in a given patient, mathematician Alvaro Köhn-Luque says. He is one of the 82 postdoctoral fellows at the Scientia Fellows programme at the faculty.

Publisert 18. apr. 2017 11:35

Master- og doktorgradsstudenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om støtte til praksisplasser på 3–6 måneder i livsvitenskapsindustrien. Søknadsfrist var 1. juni 2017.

Microskop-bilde av bakterien som gir lungebetennelse
Publisert 13. mars 2017 09:03

Resistens fører til at bakterier som i dag er ufarlige kan bli livstruende igjen, slik de var for hundre år siden før Alexander Fleming oppdaget penicillin.

Illustrasjonsbilde av sykepleier og pasient.
Publisert 20. jan. 2017 04:00

Foreningen MAGIC samarbeider med British Medical Journal. Oppdaterte retningslinjer for behandling når raskere ut til helsepersonell.

Foto av Irep Gözen
Publisert 29. des. 2016 15:43

Den nye gruppelederen ved NCMM, er én av svært få i verden som forsker på kunstige celler som er festet til overflater. – Jeg forsøker å forstå det som ikke er drevet av genetiske mekanismer, men mest av materialenes egenskaper, sier Gözen.

Bildet viser statsminister Erna Solberg som snakker med ph.d. studenter og postdoktorer fra Det medisinske fakultet.
Publisert 31. okt. 2016 14:55

– Helseinnovatørskolen vil bidra til at nye ideer kan gro og utvikles raskere blant våre helseforskere, og styrke innovativ tenkning og kultur ved fakultetet, sier prodekan Hilde Nebb.

Publisert 27. okt. 2016 09:56

Christine Henriksen og Hilde K. Brekke tildeles prisen for innovasjon i bachelor- og masterutdanningen for deres kreative og innovative arbeid med utvikling av undervisningstilbudet ved det nyetablerte Senter for klinisk ernæring.

Hjerte og blodceller
Publisert 26. sep. 2016 14:55

3D-printing av menneskevev er ikke lenger Science Fiction, det er fakta. Nasjonalt senter for stamcelleforskning lanserer nå en ny plattform som kan produsere menneskelige nerveceller til forskningsformål.