Vil du være med å påvirke fremtidens opptak til medisin?

Vi søker medisinstudenter som testpiloter til alternative opptakskriterier til medisinstudiet. Det blir pizza, test av pilot, og trekning av 5 Littmann Cardiology IV stetoskop og 50 kinobilletter.

Fakultetet skal teste nye opptakskriterier til medisinstudiet – og du kan bli med på å forme fremtidens opptaksprøve til medisinstudiet. Foto: Colourbox

Hvilke kriterier skal til for å komme inn på medisinstudiet? Nå kan du som medisinstudent teste hvordan opptakskriteriene for fremtidens lege kan bli. Har du lyst til å være med å påvirke framtidens opptakskriterier? Vi søker deg som er medisinstudent på modul 1, 2, 3, 4, 5 og 6. Meld deg på innen 4. desember.

Påmelding nederst i saken.

Hvorfor andre opptakskrav?

Målet med å endre på opptakskriteriene er å finne frem til de beste legene. Denne diskusjonen har pågått i mer enn 70 år verden rundt, hvor de fleste universitetene i dag krever tilleggskriterier ved opptak til medisinstudiet utover at studenten er skoleflink.

Karakterer vil fortsatt bety mye for opptak til medisinstudiet, men ved å vektlegge andre kriterier i tillegg til faglige prestasjoner kan vi finne ut mer om andre viktige egenskaper du bør ha som lege. Som kommunikasjon, kritisk tenkning, samarbeid, etiske valg og det å uttrykke empati overfor pasienter. Alt dette er noe som blir stadig viktigere med tanke på pasientens krav nå - og i fremtiden.

Erfaringer fra andre land viser det kan føre til bedre kjønnsfordeling på medisinstudiet og mindre frafall. Vi får rett og slett de mest motiverte og egnede studentene!

Du kan endre fremtidens opptak til medisinstudiet

Slik foregår testen:

• Egnethetstesten vi ønsker å pilotere består av:
  • En digitalbasert flervalgstest (Multiple Choice Question-test - MCQ).
  • Her vurderes evne til kritisk tenkning, evne til kvantitativ tenkning, språklig og kulturell forståelse, mellommenneskelig forståelse og vitenskapelig tenkning hos den enkelte kandidat.
  • Denne testen heter uniTEST og leveres av ACER (Australian Council of Educational Research). Testen er allerede  i bruk ved flere universitet i Danmark og flere land i over 10 år.
  • Testen krever ingen forberedelser fra kandidaten, verken nå eller senere.

Nå kan du være med å påvirke hvordan fremtidens opptakskriterier skal være. For første gang i Norge vil vi teste en pilot på hvordan et mulig opptak til medisinstudiet skal være. Din deltagelse er derfor veldig viktig, både for å få gjennomført testen og ditt bidrag legger til grunn hvordan fremtidens opptak til medisinstudiet skal være.

Meld deg på og bli med i et historisk arbeid for fremtidens opptak av legestudenter! Da blir du også med i trekningen om 5 Littmann Cardiology IV  stetoskop og 50 kinobilletter.

Meld deg på

Vi søker minst 200 frivillige medisinstudenter, som har lyst til å være med på uniTEST. Den består av en Multiple Choice Question-test (MCQ), og tas som en digital test i Silurveien 2, torsdag 18. januar 2018.

Påmelding

Testen krever ingen forberedelser og har ingen konsekvenser for videre studier. Deltagelsen vil være anonym og vi vil derfor ikke kunne gi individuell tilbakemelding.  Vi vil publisere de samlede resultatene i etterkant. Testen tar tre timer. Det vil bli servert pizza og drikke til alle før testen.

Spørsmål? Kontakt MED-studieinfo

Publisert 1. nov. 2017 15:43 - Sist endret 20. nov. 2017 13:37