Vil du være med å påvirke fremtidens opptak til medisin?

For første gang i Norge vil vi gjennomføre en pilot som undersøker hvordan et mulig alternativt opptak til medisinstudiet skal være. Din deltakelse er derfor veldig viktig for å få gjennomført testen.

Fakultetet skal teste nye opptakskriterier til medisinstudiet – og du kan bli med på å forme fremtidens opptaksprøve til medisinstudiet. Foto: Colourbox

Takk for at du har meldt deg på utprøving av uniTEST. Vi ønsker at testen i størst mulig grad ligner en vanlig eksamen. Ta derfor med dere gyldig legitimasjon - dette er viktig for å få gjennomført testen.

Testen finner sted i Silurveien 2, i sal 3B og 3C i 3. etasje.

Finn frem til Silurveien 2

Benytt inngang B/C fra forsiden av bygget eller inngang B fra baksiden.

Program 18. januar i Silurveien 2

• 16.30 -1700 - Det serveres pizza og drikke i kantinen i første etasje
  • 17.00 - Plassering i eksamenslokalet og informasjon om gjennomføring
  • 17.30- 20.00 - uniTEST avholdes
  • 20.00 - Ferdig, takk for oppmøtet og vel hjem

Praktisk informasjon om selve testen

Mobiltelefoner, smartklokker og annet elektronisk utstyr skal være avslått og pakket ned, og skal ikke oppbevares i yttertøy eller lommer. Yttertøy, bagger, vesker og lignende skal settes på anvist sted i lokalet og vil være utilgjengelig for deltakeren under testens forløp.

• Kun legitimasjon, skrivesaker og evt. drikke skal ligge fremme på pulten når testen starter.
  • Fordi det skal gis informasjon om hvordan testen skal gjennomføres ber vi dere om å finne plass ved en ledig pult så fort som mulig etter at salene er åpnet.
  • Logg på PC-en med ditt brukernavn og passord fra UiO. La innloggingsarket ligge

Alle som har deltatt i testen vil være med i trekningen av 5 Littmann Cardiology IV stetoskop og 50 kinobilletter. Trekningen vil finne sted fredag 19. januar og vinnerne vil bli kontaktet.

Spørsmål? Kontakt MED-studieinfo

Bakgrunn om testen og andre opptakskrav

Slik foregår testen:

• Egnethetstesten vi ønsker å pilotere består av:
  • En digitalbasert flervalgstest (Multiple Choice Question-test - MCQ).
  • Her vurderes evne til kritisk tenkning, evne til kvantitativ tenkning, språklig og kulturell forståelse, mellommenneskelig forståelse og vitenskapelig tenkning hos den enkelte kandidat.
  • Denne testen heter uniTEST og leveres av ACER (Australian Council of Educational Research). Testen er allerede  i bruk ved flere universitet i Danmark og flere land i over 10 år.
  • Testen krever ingen forberedelser fra kandidaten, verken nå eller senere.

Hvilke kriterier skal til for å komme inn på medisinstudiet? Nå kan du som medisinstudent teste hvordan opptakskriteriene for fremtidens lege kan bli. Har du lyst til å være med å påvirke framtidens opptakskriterier? Vi søker deg som er medisinstudent på modul 1, 2, 3, 4, 5 og 6. Påmeldingen er nå stengt.

Målet med å endre på opptakskriteriene er å finne frem til de beste legene. Denne diskusjonen har pågått i mer enn 70 år verden rundt, hvor de fleste universitetene i dag krever tilleggskriterier ved opptak til medisinstudiet utover at studenten er skoleflink.

Karakterer vil fortsatt bety mye for opptak til medisinstudiet, men ved å vektlegge andre kriterier i tillegg til faglige prestasjoner kan vi finne ut mer om andre viktige egenskaper du bør ha som lege. Som kommunikasjon, kritisk tenkning, samarbeid, etiske valg og det å uttrykke empati overfor pasienter. Alt dette er noe som blir stadig viktigere med tanke på pasientens krav nå - og i fremtiden.

Erfaringer fra andre land viser det kan føre til bedre kjønnsfordeling på medisinstudiet og mindre frafall. Vi får rett og slett de mest motiverte og egnede studentene!

Du kan endre fremtidens opptak til medisinstudiet

Nå kan du være med å påvirke hvordan fremtidens opptakskriterier skal være. For første gang i Norge vil vi teste en pilot på hvordan et mulig opptak til medisinstudiet skal være. Din deltagelse er derfor veldig viktig, både for å få gjennomført testen og ditt bidrag legger til grunn hvordan fremtidens opptak til medisinstudiet skal være.

Testen krever ingen forberedelser og har ingen konsekvenser for videre studier. Deltagelsen vil være anonym og vi vil derfor ikke kunne gi individuell tilbakemelding.  Vi vil publisere de samlede resultatene i etterkant. Selve testen tar 2,5 time. Det vil bli servert pizza og drikke til alle før testen.

Meld deg på og bli med i et historisk arbeid for fremtidens opptak av legestudenter! Da blir du også med i trekningen om 5 Littmann Cardiology IV  stetoskop og 50 kinobilletter.

Meld deg på

Vi søker minst 200 frivillige medisinstudenter, som har lyst til å være med på uniTEST. Den består av en Multiple Choice Question-test (MCQ), og tas som en digital test i Silurveien 2, torsdag 18. januar 2018.

Påmeldingen er nå stengt.

Spørsmål? Kontakt MED-studieinfo

Publisert 1. nov. 2017 15:43 - Sist endret 16. jan. 2018 12:56