Gjesteforelesninger og seminarer

En samlet oversikt over gjesteforelesninger og seminarer ved fakultetet.

Kommende

Tid og sted: 27. sep. 202128. sep. 2021, Clarion Oslo, Bjørvika, Oslo

Sustainable cancer care using molecular tests - from a prostate cancer perspective

Tidligere

Image may contain: Clothing, Cheek, Smile, Sleeve, Electric blue.
Tid og sted: 7. mai 2021 12:15, Zoom

Cand.med. Kirsten Wedervang-Resell at Institute of Clinical Medicine will be defending the thesis Immune and metabolic markers in early-onset psychosis for the degree of PhD (Philosophiae Doctor).

Profilbilde Per Haave - smilende mann, kledd i svart genser og med svarte markerte briller.
Tid og sted: 20. apr. 2021 12:1513:30, Zoom

Velkommen til dette seminaret som gir et blikk på Modum bad og Gordon Johnsens «terapeutiske filosofi» (1957-1976), arrangert av forskergruppen Medisinsk antropologi og medisinsk historie.

Illustrasjonsbilde: Bipolarforeningen
Tid og sted: 24. mars 2021 18:0020:00, Zoom

Har du spørsmål om bipolare lidelser? Bipolarforeningen og NORMENT markerer Verdensdagen for bipolare lidelser med å invitere til et gratis webinar der du kan stille dine spørsmål. Store og små.

Bildet kan inneholde: azure, blå, linje, aqua, elektrisk blå.
Tid og sted: 22. mars 2021 09:3025. mars 2021 13:35, Zoom, link will be provided later
Bildet kan inneholde: panne, kinn, smil, skjorte, dress skjorte.
Tid og sted: 16. mars 2021 12:1513:30, Zoom

Welcome to this seminar with guest speaker Stephan Kloos, Acting Director, Institute for Social Anthropology Austrian Academy of Sciences. The seminar is hosted by the research group Medical Anthropology and Medical History.

Bildet viser to hender som holder opp en illustrasjon av et hode over en folkemengde
Tid og sted: 4. mars 2021 18:0019:30, Zoom

Hva gjør at noen mennesker utvikler schizofreni, og hvilken rolle spiller miljøfaktorer som traumer, kosthold og rusbruk? NORMENT inviterer til et webinar der vi belyser disse spørsmålene med utgangspunkt i ny forskning på feltet.

Image may contain: Brown, Infrastructure, Line, Amber, Ceiling.
Tid og sted: 17. feb. 2021 13:0015:30, Digitalt

Psykiske lidelser er en av de ledende årsakene til funksjonsnedsettelse og død på global basis. De er også blant de mer kostbare lidelsene for samfunnet. Den underliggende årsaken til denne typen sykdommer er en kompleks sammensetning av genetiske, biologiske og psykososiale mekanismer. Teknologiske fremskritt kan bidra til å navigere i denne kompleksiteten, og føre til en bedre forståelse av lidelsene som igjen kan gi bedre strategier for behandling og forebygging.

Bildet kan inneholde: person, panne, nese, ansikt, briller.
Tid og sted: 4. feb. 2021 10:3014:00, Zoom

Lynn Marquardt disputerer for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen tDCS as treatment in neuro-psychiatric disorders. The underlying neuronal mechanisms of tDCS treatment of auditory verbal hallucinations.

Image may contain: Lip, Cheek, Brown, Hairstyle, Skin.
Tid og sted: 22. jan. 2021 12:15, Zoom

Cand.psychol. Jannicke Fjæra Laskemoen at Institute of Clinical Medicine will be defending the thesis “Sleep disturbances in schizophrenia spectrum and bipolar disorders” for the degree of PhD (Philosophiae Doctor).

Tid og sted: 22. jan. 2021 10:15, Zoom

Cand. Psychol. Jannicke Fjæra Laskemoen at Institute of Clinical Medicine will give a trial lecture on the given topic: Understanding psychosis as trauma: Theories and empirical knowledge on the potential link between psychosis and trauma.

Image may contain: Clothing, Eyewear, Glasses, Vision care, Cheek.
Tid og sted: 18. jan. 2021 12:15, Zoom

MSc Ingrid Hartveit Svendsen at Institute of Clinical Medicine will be defending the thesis “Basic self-disturbances in first treated psychosis – A seven-year follow-up study. An exploration of stability, impact on recovery and sense of coherence” for the degree of PhD (Philosophiae Doctor).

Tid og sted: 18. jan. 2021 10:15, Zoom

MSc Ingrid Hartveit Svendsen at Institute of Clinical Medicine will give a trial lecture on the given topic: The role of metacognition in psychotic disorders; theoretical considerations and treatment implications.

Illustrasjonsbilde: Bipolarforeningen
Tid: 3. des. 2020 18:0019:30

Bipolarforeningen arrangerer i samarbeid med NORMENT og Rådet for psykisk helse en digital temakveld med fokus på bipolar lidelse og familierelasjoner.

Tid og sted: 3. des. 2020 15:0019:20, Zoom

“The good, the bad and the ugly”. Why would we need a Centre for Healthy Ageing at the University of Oslo (UiO) and why should it be an inter-disciplinary approach? The 4th NO-Age meeting has compiled a high caliber inter-disciplinary speakers to share and discuss their expertise on such topics.