Gjesteforelesninger og seminarer

En samlet oversikt over gjesteforelesninger og seminarer ved fakultetet.

Kommende

Image may contain: Brown, Infrastructure, Line, Amber, Ceiling.
Tid og sted: 17. feb. 2021 12:0015:30, Digitalt

Psykiske lidelser er en av de ledende årsakene til funksjonsnedsettelse og død på global basis. De er også blant de mer kostbare lidelsene for samfunnet. Den underliggende årsaken til denne typen sykdommer er en kompleks sammensetning av genetiske, biologiske og psykososiale mekanismer. Teknologiske fremskritt kan bidra til å navigere i denne kompleksiteten, og føre til en bedre forståelse av lidelsene som igjen kan gi bedre strategier for behandling og forebygging.

Tid og sted: 27. sep. 202128. sep. 2021, Clarion Oslo, Bjørvika, Oslo

Sustainable cancer care using molecular tests - from a prostate cancer perspective

Tidligere

Image may contain: Lip, Cheek, Brown, Hairstyle, Skin.
Tid og sted: 22. jan. 2021 12:15, Zoom

Cand.psychol. Jannicke Fjæra Laskemoen at Institute of Clinical Medicine will be defending the thesis “Sleep disturbances in schizophrenia spectrum and bipolar disorders” for the degree of PhD (Philosophiae Doctor).

Tid og sted: 22. jan. 2021 10:15, Zoom

Cand. Psychol. Jannicke Fjæra Laskemoen at Institute of Clinical Medicine will give a trial lecture on the given topic: Understanding psychosis as trauma: Theories and empirical knowledge on the potential link between psychosis and trauma.

Image may contain: Clothing, Eyewear, Glasses, Vision care, Cheek.
Tid og sted: 18. jan. 2021 12:15, Zoom

MSc Ingrid Hartveit Svendsen at Institute of Clinical Medicine will be defending the thesis “Basic self-disturbances in first treated psychosis – A seven-year follow-up study. An exploration of stability, impact on recovery and sense of coherence” for the degree of PhD (Philosophiae Doctor).

Tid og sted: 18. jan. 2021 10:15, Zoom

MSc Ingrid Hartveit Svendsen at Institute of Clinical Medicine will give a trial lecture on the given topic: The role of metacognition in psychotic disorders; theoretical considerations and treatment implications.

Illustrasjonsbilde: Bipolarforeningen
Tid: 3. des. 2020 18:0019:30

Bipolarforeningen arrangerer i samarbeid med NORMENT og Rådet for psykisk helse en digital temakveld med fokus på bipolar lidelse og familierelasjoner.

Tid og sted: 3. des. 2020 15:0019:20, Zoom

“The good, the bad and the ugly”. Why would we need a Centre for Healthy Ageing at the University of Oslo (UiO) and why should it be an inter-disciplinary approach? The 4th NO-Age meeting has compiled a high caliber inter-disciplinary speakers to share and discuss their expertise on such topics.

Tid: 1. des. 2020 17:0018:00

Støtter EU forskning og innovasjon på en måte som vil sette oss i stand til å løse vår tids største utfordringer?

EBRAINS (Human Brain Project) og POLITICO inviterer til debatt med toppanel 1. desember, kl 17.00.

Portrettfoto av Tone Elise Gjøtterud Henriksen
Tid og sted: 23. okt. 2020 12:1515:15, Microsoft Teams

Tone Elise Gjøtterud Henriksen disputerer for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen Blue-blocking glasses as adjunctive treatment for bipolar mania — and exploration of motor activity patterns in serious mental disorders.

Bildet kan inneholde: Aqua, Blå, Turkis, Tekst, Blågrønn.
Tid og sted: 24. sep. 2020 17:0018:15, Zoom

I anledning Forskningsdagene 2020 inviterer NORMENT til et digitalt seminar om hjerneforskning og psykiske lidelser.

Nærbilde av et sovende barn, med en arm foran ansiktet. Iført hvite klær.
Tid og sted: 23. sep. 2020 08:0009:30, Kulturhuset

Lurer du på hvorfor vi sover eller hva som skjer i hjernen når vi sover?

Vi inviterer på frokost og fire forskere som forteller hva de har funnet ut om søvnen vår.

Bildet kan inneholde: utklipp, grafikk, illustrasjon, font, grafisk design.
Tid og sted: 4. sep. 2020 09:0012:15, Meeting will be held virtually (with possibility for an in-person meeting)

Welcome to our open digital seminar on prevention efforts to eliminate cervical cancer as a public health problem in Norway.

Image may contain: Covid virus
Tid og sted: 25. aug. 2020 14:3015:30, Zoom Webinar

In this webinar, Kristin Bergtora Sandvik maps out global trends in 'Covid-19 law', including criminal law, welfare legislation and the human rights framework, with a view to draw out key lessons for global health.

Daniel Dennett
Tid og sted: 2. juni 2020 15:3018:00, Auditorium 1, Georg Sverdrups hus, University of Oslo

UPDATE: THIS EVENT IS CURRENTLY CANCELED DUE TO CORONA. WE HOPE TO RESCHEDULE THE EVENT IN THE AUTUMN SEMESTER IF CONDITIONS ALLOW.