Åpen publisering hos Elsevier og Wiley – uten ekstra kostnad

Forskere ved UiO og OUS kan nå publisere sin forskning åpent tilgjengelig (open access) hos Elsevier og Wiley, uten at det medfører ekstra kostnader for forskeren/forskningsgruppen. Publiseringskostnadene dekkes av UiO gjennom de nye avtaler som er inngått med disse utgiverne.

Avtalene innebærer at førsteforfattere / korresponderende forfattere tilknyttet UiO og OUS kan publisere fagfellevurderte forskningsartikler åpent i Elseviers og Wileys rene OA tidsskrifter og i deres abonnementstidsskrifter (hybrid). Artiklene publiseres med en CC-lisens. Publiseringskostnaden (APC, article publishing charge) dekkes av UiO gjennom avtalene.

Avtalen med Elsevier har tilbakevirkende kraft. Det vil si at forfattere som har publisert hos Elsevier tidligere i år, vil få tilbud fra dem om å gjøre artikkelen åpen uten ekstra kostnad. Hvis det er betalt APC vil denne bli refundert forskeren/forskergruppen av Elsevier.

Åpen publisering hos Wiley gjelder fra 1. mai.

Slik gjør du for å publisere åpent

Avtalene gir også lesetilgang

I tillegg til å tilby åpen publisering for forfatterne på en enkel og god måte, sikrer avtalene også lesetilgang til nærmere 4000 tidsskrifttitler fra Elsevier og Wiley.

Les mer

Publisert 9. mai 2019 09:58 - Sist endret 9. mai 2019 09:58