Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: azure, aqua, font, elektrisk blå, magenta.
Publisert 11. okt. 2022 15:51

De kommunale helse- og omsorgstjenestene er et forskningssultent felt, mener to av forskerskolen Muni-Health-Cares engasjerte fagansvarlige, Bodil H. Blix og Marit Kirkevold, i en kronikk i Dagens Medisin.

Annette Pedersen
Publisert 28. juni 2021 11:30

Tidligere forskerskolestudent, Annette Pedersen fra Aalborg, har sammen med sine medforskere mottatt prisen "Michael H. Agar Lively Science Award" for sitt arbeid med sosialt utsatte menn.

Illustrasjonsfoto, phd, bøker
Publisert 20. jan. 2020 14:17

Forskerskolen har opptak én gang i året. I 2020 er søknadsfristen 1. mai. Søknadsskjema vil være tilgjengelig på nettsiden fra februar 2020.

Bildet kan inneholde: plakatøkt, plakat, standing, begivenhet, rom.
Publisert 3. des. 2019 11:50

Stipendiat Cathrine Hjorth Hansen fra Aarhus Universitet deltok på den årlige Alzheimer Europe Conference i Haag. Her er hennes reisebrev fra konferansen med temaet "Making valuable connections"

Bildet kan inneholde: motorkjøretøy, transportere, briller, turisme, kjøretøy.
Publisert 9. juli 2019 10:24

Ann-Kristin Fjørtoft fra VID Vitenskapelige Høyskole, campus Bergen tilbrakte 6 uker i Australia høsten 2018. Les reisebrevet fra Ann-Kristin her:

Bildet kan inneholde: Landemerke, Reise, Turisme, Historisk sted, UNESCOs verdensarvliste.
Publisert 17. apr. 2019 11:30

Forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE gir støtte til utenlandsopphold for sine stipendiater. Helle Elisabeth Andersen har besøkt professor Kathleen Galvin ved University of Brighton. Les reisebrevet fra Helle her:

Bildet kan inneholde: Sosial gruppe, Team, Samfunnet, Ungdom, Begivenhet.
Publisert 15. apr. 2019 13:14

Forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE arrangerte kurset «Metasynthesis - Research Course in Advanced Qualitative Methods» mandag 8.april til onsdag 10.april, 2019, i Oslo.

Publisert 13. mars 2019 15:01

En av målsetningene til forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE er å bidra til økt internasjonalisering og nettverksbygging på tvers av institusjoner. Stipendiat Thomas Potrebny har vært gjesteforsker på Li Ka Shing Knowledge Institute i Toronto, Canada.

Les om oppholdet her:

Publisert 13. mars 2019 10:25

Forskerskolen Muni-Health-Care gir støtte til utenlandsopphold for sine stipendiater. Susanne Stuhlfauth tilbrakte en periode ved Institutt for Folkesundhet ved Aarhus Universitet i begynnelsen av 2019. Her kan du lese hennes reisebrev.

Logo for kongressen
Publisert 16. mai 2018 11:32

Tre av forskerskolens studenter fra Kull 2016 deltok på den 24. nordiske gerontologikongressen som ble avholdt i Oslo 2.-4. mai 2018. Tema for årets konferanse var "Lessons of a Lifetime"

Utdeling av pris
Publisert 9. mars 2018 09:55

Under Fysioterapikongressen i februar mottok ph.d.-kandidat og forskerskolestudent Marianne Eliassen fremtidsprisen for beste abstract og muntlig formidling av studien "Fysioterapipraksis i hverdagsrehabilitering".

Publisert 20. feb. 2018 14:36

I to dager i begynnelsen av februar var 20 motiverte deltakere samlet  i lokalene til Det norske institutt i Roma for å lære å skrive slik at man kan komme på trykk i dagspressen. NAFALM arrangerte for andre gang kurs i kronikkskriving, denne gang i samarbeid med Den nasjonale forskerskolen for de kommunale helse- og omsorgstjenestene, MUNI-HEALTH-CARE.

Naturbilde fra Lofoten
Publisert 14. feb. 2018 14:05

Forskerskolen Muni-Health-Care gir støtte til utenlandsopphold for sine stipendiater. Mette Geil Kollerup fra Aalborg tilbrakte tre måneder ved Avdeling for sykepleievitenskap ved UiO høsten 2017. I reisebrevet skildrer hun sine faglige, kulturelle og sosiale opplevelser i løpet av høsten.

Silje sitter på Square 4
Publisert 14. aug. 2017 12:59

Silje Havrevold Henni var i juli 2017 på kurs i Survey Data Analysis ved University of Essex. Forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE gav økonomisk støtte til å delta på kurset. Les Siljes reisebrev:

Mette, Elfrid og Linda på sundbåden i Kristiansund
Publisert 30. mai 2017 11:59

Forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE skaper nettverk mellom kandidatene som styrker deres ph.d-prosjekter. Mette Geil Kollerup fra Aalborg har besøkt Linda K. Nygård ved Høgskolen i Molde, for å for å utveksle erfaringer knyttet til legemiddelhåndtering i hjemmesykepleien. Reisebrev fra Mette:

Forskere og stipendiater ved UiT
Publisert 7. apr. 2017 14:26

– Selv er jeg fysioterapeut, så det å møte stipendiater fra andre yrkesgrupper er verdifullt og viktig for å knytte kontakter til videre samarbeid, men også for å få gode diskusjoner, sier stipendiat Eliassen. Forskere ved UiT og Nord anbefaler forskerskolen.

kursdeltakere og lærer
Publisert 24. mars 2017 13:22

Sammen med fire andre studenter og en veileder fra forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE var Elisabeth Østensen på et kronikkskrivekurs med journalist Simen Ekern to dager i mars 2017. Hun har skrevet denne reiserapporten.

Portrett av Marit Kirkevold
Publisert 13. okt. 2016 00:00

Kirkevold håper og tror skolen vil gi et solid og sårt etterlengtet kunnskapsløft for de kommunale tjenestene, og aller helst være starten på mange og lange forskerkarrierer innen feltet.