Søknad og opptak

I 2023 er Muni-Health-Care inne i sitt siste ordinære driftsår med prosjektmidler fra NFR. På bakgrunn av dette vil det ikke bli utlyst ordinært opptak til forskerskolen i 2023

Ikke ordinært opptak i 2023

Muni-Health-Care har, i perioden 2016-2023, hatt et tilbud om forskerutdanning rettet mot de kommunale helse- og omsorgstjenestene. I 2023 er forskerskolen dermed inne i sitt siste ordinære driftsår med prosjektmidler fra NFR. Det er pr. 1. april fortsatt uklart hva slags tilbud forskerskolen vil kunne ha fra og med 2024. 

På bakgrunn av dette vil det dessverre ikke bli utlyst ordinært opptak til Muni-Health-Care våren 2023. Det vurderes imidlertid om det er mulig å tilby et åpent kurs for stipendiater med forskningsprosjekter rettet mot de kommunale helse- og omsorgstjenestene til høsten. Kurset vil i så fall gjennomføres i uke 37.

Vi håper også å kunne lansere forskerskolen 2.0. i 2024 med et faglig tilbud til ph.d.-kandidater med sitt forskningsmessige nedslagsfelt i kommunehelsetjenesten. 

Følg med på nettsiden for oppdateringer vedr. kurs og forskerskolens videreføring!

Nytt studieløp fra høsten 2022 - Kull 2022

Forskerskolen Muni-Health-Care er en av 11 nasjonale forskerskoler som finansieres av NFR-midler i perioden 2016-2023. For å sikre at nye kandidater som tas opp ved forskerskolen i 2022 får et like godt tilbud som foregående studenter ved Muni-Health-Care, har vi valgt å legge opp til et forsert studieløp for Kull 2022, slik at det obligatoriske programmet gjennomføres på kortere tid og innenfor finansieringsperioden til NFR. Kandidatene som tas opp våren 2022 vil gjennomføre programmet på 1 ½ år, i steden for to, og avslutte forskerskolens program i løpet av november/desember 2023. Oppdatert informasjon om det forserte studieløpet finner du under «Om forskerskolen/ Praktisk gjennomføring».

Nytt krav til søkerne f.o.m. 2022 vil også være at kandidaten må være tatt opp på eget ph.d.-program, alternativt at søknad om opptak på ph.d.-programmet må være sendt egen institusjon innen søknadsfristen for forskerskolen som er 1. mai (se kriterier for opptak under). 

 

Opptakskriterier

  • Prosjektet må ha klar relevans for den kommunale helse- og omsorgstjenesten
  • Prosjektet må være et ph.d.-prosjekt, og finansiering for gjennomføringen må sannsynliggjøres
  • Søkeren er allerede tatt opp, eller skal tas opp, på ph.d.-programmet ved sin egen institusjon. Søknaden om opptak til ph.d.-programmet må være sendt til egen institusjon innen forskerskolens søknadsfrist 1. mai
  • Søkerne må beherske et skandinavisk språk, samt engelsk

I opptaket vil det tas hensyn til fordeling av studenter med tanke på institusjonell og geografisk spredning, og opptakskomiteen vil legge vekt på å vurdere prosjektets kvalitet og relevans.

Forskerskolen er tverrfaglig og prioriterer søkere med helsefaglig bakgrunn (sykepleie, fysioterapi, ergoterapi, medisin, odontologi etc.), men vil også ta opp studenter fra sosialfag (sosialt arbeid/vernepleie, logopedi, arbeid/velferd (NAV), etc.) og andre relevante felt innen samfunnsfagene (sosiologi, psykologi).

Det obligatoriske programmet ved forskerskolen går normalt over en periode på to år. Kandidater som tas opp i 2022 vil imidlertid få et forsert studieløp, og gjennomfører forskerskolens program over 1 1/2 år. 

Søknaden må inneholde

  • Kort prosjektsammendrag (maks 300 ord)
  • Publikasjonsplan 
  • Finansieringskilde
  • Begrunnelse for prosjektets relevans for kommunehelsetjenesten 
  • Din motivasjon for å søke opptak på Forskerskolen
  • 3 vedlegg (lastes opp som PDF i søknadsskjema):
    • Bekreftelse på opptak eller innsendt søknad på ph.d.- program før 1. mai 2022
    • Anbefalingsbrev fra hovedveileder
    • Hele prosjektskissen

Har du spørsmål?

Publisert 25. apr. 2016 12:01 - Sist endret 31. mars 2023 17:13