Aktuelle saker

Fem kandidatar - to kvinner (t.v), ein mann (midten), to kvinner (t.h) - står på ei scene med vitnemålet i handa.
Publisert 23. okt. 2020 12:53

Avdeling for Sjukepleievitskap uteksaminerte 12 kandidatar våren 2020 og 20. oktober var det duka for vitnemålsseremoni i Frederiks Hosts Hus. Her presenterte masterkandidatane prosjekta sine og pris for beste masteroppgåve vart utdelt.

En person holder en ipad med applikasjonen appetitus i bruk.
Publisert 3. juli 2020 10:51

Eldres engasjement og forståelse for kosthold økte når de registrerte hva de spiste og drakk gjennom den spesialutviklet kostholdsappen Appetitus.

Illustrasjonsfoto, phd, bøker
Publisert 20. jan. 2020 14:17

Forskerskolen har opptak én gang i året. I 2020 er søknadsfristen 1. mai. Søknadsskjema vil være tilgjengelig på nettsiden fra februar 2020.

Publisert 13. jan. 2020 08:51

I desember ble det klart at det tverrfaglige prosjektet “INOREG: Inovations in use Of Register data for analyzing effects of primary and municipal care in patients with chronic diseases” får midler fra NFR gjennom HELSEVEL.

Bildet kan inneholde: motorkjøretøy, transportere, briller, turisme, kjøretøy.
Publisert 9. juli 2019 10:24

Ann-Kristin Fjørtoft fra VID Vitenskapelige Høyskole, campus Bergen tilbrakte 6 uker i Australia høsten 2018. Les reisebrevet fra Ann-Kristin her:

Mann med kamera filmer en annen framfor en grønn bakgrunn.
Publisert 17. juni 2019 12:48

En MOOC utviklet ved Institutt for helse og samfunn hjelper deltakere over hele verden i å utforme doktorgradssøknad. Få uker etter lansering har over 3000 personer fra 150 land tatt kurset i bruk.

Bildet kan inneholde: Landemerke, Reise, Turisme, Historisk sted, UNESCOs verdensarvliste.
Publisert 17. apr. 2019 11:30

Forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE gir støtte til utenlandsopphold for sine stipendiater. Helle Elisabeth Andersen har besøkt professor Kathleen Galvin ved University of Brighton. Les reisebrevet fra Helle her:

Bildet kan inneholde: Sosial gruppe, Team, Samfunnet, Ungdom, Begivenhet.
Publisert 15. apr. 2019 13:14

Forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE arrangerte kurset «Metasynthesis - Research Course in Advanced Qualitative Methods» mandag 8.april til onsdag 10.april, 2019, i Oslo.

Sykepleier som behandler eldre mann
Publisert 10. apr. 2019 08:22

Sykepleiere med master i avansert geriatrisk sykepleie fra UiO sier at de har fått et nytt blikk som gjør dem i stand til å oppdage pasientens helseproblemer på et tidligere stadium.

Randi Standerholen på sitt kontor omringet av bøker.
Publisert 4. apr. 2019 10:36

– Avansert geriatrisk sykepleier har en kompetanse som gjør at vi som ledere er trygge på at beslutningene om hvilket omsorgsbehov pasienten skal ha, er godt faglig fundert.

Ellen Gabrielsen Hjelle står med plakaten som forklarer prosjektet og studien utført.
Publisert 1. apr. 2019 08:12

Norsk forskning på psykososial helse etter hjerneslag blir lagt merke til. Nylig ble forskningen presentert på verdenskongressen for hjerneskade i Toronto og i mai skal prosjektet presenteres på slagkonferanse i Milano.

Publisert 13. mars 2019 15:01

En av målsetningene til forskerskolen MUNI-HEALTH-CARE er å bidra til økt internasjonalisering og nettverksbygging på tvers av institusjoner. Stipendiat Thomas Potrebny har vært gjesteforsker på Li Ka Shing Knowledge Institute i Toronto, Canada.

Les om oppholdet her: