Masterclass i biostatistikk for forskere i Helse Sør-Øst – en suksess!

Første masterclass i biostatistikk arrangert ved Sørlandet sykehus.

Sørlandet sykehus HF sammen med Oslo senter for biostatistikk og epidemiologi (OCBE) og Avdeling forskningsstøtte for kliniske studier – Clinical Trial Unit (CTU), begge en del av Regional forskningstøtte ved Oslo universitetssykehus HF (OUS), arrangerte den første Masterclass i biostatistikk i et digitalt møte fredag 4. desember 2020.

Forskerne Ina Pedersen og Øyvind Holme fra Sørlandet sykehus HF og statistiker Inge Christoffer Olsen, som leder statistikkarbeidet i CTU, diskuterte metode- og statistiske utfordringer med non-inferiority studier med utgangspunktet i Pedersen og Holmes studie i et time-langt digitalt møte. 30 deltakere hørte på og fikk muligheten til å stille spørsmål og fortsette diskusjonen mot slutten av møtet. Dette var den første i en serie av Masterclass i biostatistikk som OCBE arrangerer for ikke-universitetssykehus i Helse Sør-Øst.

Øyvind Holme satte pris på å få studien belyst på denne måten: «Jeg synes formatet fungerte veldig godt og jeg synes Inge var knallgod til å trekke generelle linjer med utgangspunkt i et konkret prosjekt på en måte som selv en ufaglært kunne følge med på.»

Også forskningssjef ved Sørlandet sykehus HF, Frode Gallefoss, likte nyvinningen: «Flott for oss på ikke-universitetene å møte topp statistikere i OCBE på denne interaktive måten. Formatet egner seg godt for videre drift til glede for flere forskere.»

Statistiker Inge Christoffer Olsen synes det er morsomt å diskutere statistikk og studiedesign med klinikere og forskere: «Jeg synes det var fint organisert, og at det å ha en dialog fungerer mye bedre enn å snakke til Skype-veggen som ofte er der i vanlige forelesninger. Jeg storkoste meg.»

René Holst er ansvarlig for OCBEs veiledningstjenester, som alle forskere i Helse Sør-Øst kan benytte seg av ved å sende inn et enkelt skjema:  https://www.med.uio.no/imb/english/research/centres/ocbe/advising. Han er allerede i gang med organisering av OCBEs neste Masterclass i biostatistikk, som vil arrangeres i januar og være åpent for alle forskere og interesserte ved ikke-universitetssykehus i Helse Sør-Øst.

Har du spørsmål, kontakt René Holst på rene.holst@medisin.uio.no eller telefon: 465 19 825.

Published Dec. 9, 2020 12:14 PM - Last modified Dec. 9, 2020 12:36 PM