Ingen storspiser av fisk?

Er du i tillegg i risiko for diabetes type 2 (overvektig, lite aktiv eller har diabetes i nærmeste familie) er du ønsket som deltaker i vår studie av proteinpulver av fisk. Du må være over 20 år for å delta.

Kan lære mye om egen kropp og helse

Formålet med studien er å undersøke helseeffekter av inntak av proteinpulver av fisk. Deltakerne skal ta kapsler med proteinpulver av fisk eller placebo hver dag i 8 uker, og må møte på Universitetet i Oslo på dagtid ved fire anledninger for målinger som blodtrykk, kroppssammensetning og blodprøver. Kapslene er uten lukt og smak.

Deltakerne som ønsker det kan få informasjon om blodsukker, kolesterol og mengde muskler og fett i kroppen, og alle vil få tilbud om individuell kostveiledning.

Ernæring, miljø og bærekraft

Fisk er en begrenset ressurs. I dag spiser vi fiskefileten, men i et bærekraftig perspektiv er det ønskelig å undersøke om mer av fisken kan brukes til humant konsum. Dette er i tråd med FNs mål for bærekraftig utvikling.

Gunstige helseeffekter av fisk

Fiskeinntak er assosiert med gunstige helseeffekter, særlig i form av forebygging av hjerte- og karsykdom. Både mager og fet fisk har gunstige effekter på regulering av blodsukker og fett i blodet. Dette tyder på at ikke alle effektene kan tillegges omega-3-fettsyrer i fet fisk og fiskeoljer.

Rekrutteringen startet i august 2018 og ble avsluttet i juni 2019.

Ansvarlig for studien er Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og prosjektleder er professor Kirsten B. Holven.

Har du spørsmål?
Send e-post til fishmealstudien@medisin.uio.no, så tar vi kontakt.

Publisert 10. aug. 2018 14:51 - Sist endret 27. juni 2019 10:32