Mat og medisin

Lærebok i generell og klinisk ernæring.

Cappelen Damm AS 2012

Om boken

Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den er skrevet for studenter innen ernæring, medisin, tannmedisin, sykepleie, fysioterapi og idrett. Boken er også velegnet til bruk for ferdig utdannede leger, tannleger, ernæringsfysiologer, sykepleiere, fysioterapeuter, helsesøstre og jordmødre, og andre som er interessert i temaet.

Boken gir oppdatert kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse og en forståelse for at maten har en viktig plass i moderne medisin.

God og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel. Fra et helsemessig synspunkt inneholder det norske kostholdet for mye fett, særlig mettet fett og transfett, for mye salt, sukker og alkohol og for lite av matvarer som er rike på stivelse, kostfiber og antioksidanter, som grovt brød, frukt og grønnsaker. Disse svakhetene i kostholdet medvirker til utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt, forstoppelse, galleveissykdom, benskjørhet, jernmangel, tannråte og diabetes type 2. Forekomsten av disse sykdommene kan reduseres betydelig dersom matvanene endres.

ISBN: 9788276349672

Forfattere

Christian Drevon og Rune Blomhoff

Publisert 12. mars 2014 13:26 - Sist endret 5. juni 2019 09:46