English version of this page

Digitalt allmøte ved IMB

Instituttet arrangerte sitt første digitale allmøte tirsdag 31. mars. Oppmøtet var svært godt og stemningen var god. Dette ønsker vi å gjenta.

Skjermbilde fra konferanseverktøyet Zoom

Skjermbilde fra Zoom. Her er 75 av de som deltok på tirsdag. Foto: UiO/Zoom

Instituttleder Lene Frost Andersen og administrasjonssjef Linda Teigland Helgesen inviterte til digitalt allmøte på UiOs digitale konferanseverktøy, Zoom. 160 deltakere meldte seg på den norske versjonen av møtet, mens litt over 70 møtte opp på den engelske versjonen.

Heiarop fra ledelsen

Allmøtet åpnet med et kollektivt "hallo", fra alle til alle, før instituttleder Lene Frost Andersen startet med en gjennomgang av hvordan situasjonen er for hver av oss akkurat nå.

Forskere på hjemmekontor
Forskere på hjemmekontor. Foto Privat

Vi fikk en kort titt inn i hjemmekontorene til noen utvalgte forskere, før det kom en litt humoristisk og litt streng formaning om å ikke starte hjemmelaboratorier.

Lene fortalt oss også litt om hvordan foreleserne løser den vanskelige situasjonen, med et lite utsnitt fra en av Koen Vervaekes forelesninger.

Hun takket spesielt alle de som av forskjellige grunner må møte på jobb som vanlig for å holde viktige funksjoner i gang.

Lene kunne i tillegg avsløre at hun stiller til gjenvalg som instituttleder, og oppfordret alle som var interessert i å stille som motkandidat til å melde seg.

På telefon like etter møtet fortalte Lene at hun opplevde at møtet fungerte omtrent som hun hadde håpet på.

Frost Andersen forteller at hun og Linda ble svært inspirert av hvordan alle IMBs forelesere har kastet seg rundt og løst mange problemer på kort tid.

Vi ble inspirert av våre sporty lærere som kastet seg ut i Zoom-bølgen og tok utfordringen på strak arm, så da kunne ikke vi i instituttledelsen være noe dårligere!

Lene fortalte at det lå et ønske om å vise alle at hun og Linda er tilstede selv om ingen av oss får gå på jobb som vanlig.

Vi ønsket også å se ansiktene og møte våre ansatte litt mer personlig enn det vi gjør når vi sender ut eposter. Det er viktig for oss at alle vet at vi jobber med problemene de møter i den situasjonen vi er i nå, og at vi er der for dem, avsluttet Lene den korte telefonsamtalen vi rakk.

Dette bør gjentas

Administrasjonssjef Linda Teigland Helgesen svarer på epost for å rekke å gjøre ferdig de siste tingene for kvelden:

Til tross for noen praktiske og tekniske utfordringer i oppstart, var dette en veldig positiv opplevelse. Neste gang stiller vi enda bedre forberedt og en erfaring rikere. Det var hyggelig å se så mange kjente (og noen nye) ansikter, selv om det var glimtvis!

Den korte spørreundersøkelsen administrasjonssjefen gav oss i møtet viste et overveldende flertall for at dette bør gjentas dersom situasjonen fortsetter. Resultatet var nesten identisk under både den norske og den engelske versjonen av allmøtet. Om lag to tredjedeler av alle våre ansatte valgte å logge seg på. Flere deltakere deltok aktivt i chat-feltet også.

Dette tyder på at det er et ønske og et behov for slike arenaer. Flere delte også gode tips som andre kan dra nytte av. Dette kan vi bygge videre på, avslutter Linda

Av Kyrre Vigestad
Publisert 1. apr. 2020 16:17 - Sist endret 3. apr. 2020 11:10