DIKU har gitt 5 millioner kroner til et nytt simuleringsprosjekt for studentene på ernæring og medisin. En database med mange pasienthistorier skal gi studentene mengdetrening i å forebygge, utrede og behandle.
Aktuelle saker - Side 2
En ny PET/SPECT-CT-skanner er på plass ved Institutt for medisinske basalfag. Håpet er at den kan forkorte tiden det tar å utvikle medisiner, og gi leger mulighet for å sette opp farten på kliniske studier.
Er du over 65 år, og vil hjelpe oss å forske på kosthold? Forskere tester om en app gjør det lettere å følge opp hva du som eldre hjemmeboende spiser i løpet av en dag.
IMBs nye førsteamanuensis blir drevet av spenningen i å utforske det ukjente. Samtidig er Coen Campsteijn bekymret for at livsvitenskap drukner i store datamengder som ikke forklarer mye.
–En stor anerkjennelse av min gruppes forskning på hjernens funksjoner, sier professor Farrukh Chaudhry om Gleditschprisen.
Jan Magnus Aronsen lager femminutters videoer om viktige undervisningstemaer til studentene. Digitale tester underveis gir studentene tilbakemelding på om de har lært det de skal.
Forskere trenger deltakere til et forskningsprosjekt på en blodmarkør for alkoholinntak hos kvinner etter overgangsalderen. Blir du med, kan du få tilbakemelding på kroppssammensetningen din.
200 aksjer fra Johan Throne Holst i 1931 har vært med på å bygge det største fagmiljøet innen forskning på ernæring i Europa. Den første professoren som nøt godt av utbyttet fra aksjene, oppdaget Føllings sykdom.
Ernæringsforskere vil ha hjelp med å gjøre et spørreskjema best mulig. Du får samtidig tilbakemelding på hvordan du ligger an med kostholdet ditt.
Studenter får 360 graders visninger inne i blodårer og 3D-modeller av lipoprotein, når de skal lære om aterosklerose i et nytt e-læringskurs.
Hjelp forskere å teste et nytt verktøy for kosthold og fysisk aktivitet, og få oversikt selv over hvordan du ligger an og hva du kan gjøre for å nå anbefalingene fra myndighetene.
Ph.d.-studenter og andre forskere bør oppsøke statistikerne tidlig i prosjektene deres. Da kan vi heller være med på oppbygning enn å gjøre brannslukning, oppfordrer Avdeling for biostatistikk.
Den europeiske infrastrukturen for nevroforskning, EBRAINS, kommer på veikartet til European Strategy Forum on Research Infrastructures. Det gir tilgang på midler i 10 til 20 år framover.
Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet på sommeren.
Det må generelt påregnes lenger svartid og lenger saksbehandlingstid over hele sommeren.
Han har vært en av nøkkelpersonene i koronapandemiens R-tall, og sier seg imponert over VG. Nå får Arnoldo Frigessi Sverdrupprisen.
Rundt hver tredje person over 70 år anses som delvis skrøpelig. Nå skal ernæringsforskere prøve å finne ut om skrøpelighet kan forebygges gjennom kosthold, og i hvilken grad.
Han satte opp «drop-in-poliklinikk» på Zoom hvor studenter kunne få hjelp av forelesere. Nå får Jan Magnus Aronsen undervisningsprisen fra Studentparlamentet.
Etter 150 medieoppslag på ett år om immunforsvaret, kommer Anne Spurkland med ny bok om hvordan det påvirkes av mat, søvn og vaksiner. Nå får hun UiOs Formidlingspris.
Hvilke gener du har, kan gjøre deg redd. Og kanskje kriminell. Marit Rasmussen har dykket inn i DNAets verden.
Stine Marie Ulven er ny leder i Avdeling for ernæringsvitenskap fra 1. januar 2021. Les om hvilke ambisjoner hun har for avdelingen.
- Det blir en kombinasjon av nye former for e-læring, workshops, innleveringsoppgaver og "drop-in poliklinikk", forteller prosjektleder Jan Magnus Aronsen.
Skal du lage mat til bare deg selv for første gang? Her er åtte gode tips fra en av ernæringsforskerne våre.
– Vi jobber på spreng for å lage en modell som kan forutsi geografisk spredning av koronaviruset med mobildata, sier Arnoldo Frigessi, professor ved UiO og Oslo universitetssykehus. Han er statistiker og leder for Big Insight-senteret.