Menn er overrepresentert på selvmordsstatistikken og underrepresentert som pasienter

Over 70 prosent av de som tok sitt eget liv i Norge i 2019 var menn, men færre menn enn kvinner oppsøker hjelp i kriser. Hvorfor er det sånn? Og hva kan gjøres med det?

 

Temaet vil bli diskutert i en panelsamtale på 11. nasjonale konferanse om selvmordsforskning og -forebygging den 19. og 20. mai i år.

Dag Furuholmen
Dag Furuholmen

Blant paneldeltakerne er Dag Furuholmen, psykiater og forfatter av boken «Mannen – myter, løgn & sannhet». Han har engasjert seg sterkt i mannsrollen i dagens samfunn, les mer i dette intervjuet i magasinet Psykisk helse.

 

 

 

Jon Schultz
Jon Schultz

Jon Schultz deltar også i samtalen. Han mistet sønnen sin i selvmord i 2011 og er i dag nestleder i Landsforeningen for etterlatte ved selvmord (LEVE) og sorggruppeleder.

 

 

 

Espen Sondre Nordheim
Espen Nordheim

Espen Sondre Nordheim er overlevende etter selvmordsforsøk og studerer i dag til å bli vernepleier. Han engasjerer seg sterkt i selvmordsforeygging, og spesielt i relasjon til mobbing.

 

 

 

Bilde av Eivind Nordmann-Eide
Eivind Normann-Eide

Eivind Normann-Eide er psykologspesialist ved Oslo universitetssykehus og er forfatter av boken "Skjønnlitterære selvmord". Han vil lede panelsamtalen.

 

 

 

 

 

Meld deg på konferansen

Les mer om konferansen

Publisert 15. apr. 2021 15:14 - Sist endret 15. apr. 2021 21:28