Trygg omtale av selvmord i media

Vi ser en økende grad av åpenhet om selvmord i samfunnet, og i høst gjennomføres prosjektet "Folkeopplysning mot selvmord" i Østfoldregionen. Saker om selvmord og selvmordsforsøk utløser ofte mange presseetiske dilemmaer. I dette seminaret settes det fokus på åpenhet og trygg omtale av selvmord i media. 

Bildet kan inneholde: mobiltelefon, telefoni, kommunikasjonsenhet, mobil enhet, bærbar kommunikasjonsenhet.

Målgruppe: Redaktører, journalister og mediefolk. 

Seminaret er gratis, men krever påmelding grunnet smittevern og plassbegrensning. Ønsker du å melde deg på, trykk her

 

Program

Velkommen

"På'n igjen"

Alvilde Kaspersen (13)

Tekstlesning og en kort prat med Alvilde Kaspersen (13) som vant skrivekonkurransen «Få ut finger´n» i regi av Fargespill Østfold, med sin tekst om sorg i pandemiåret.

"Slik bør vi omtale selvmord"

Reidun Kjelling Nybø, ass. generalsekretær i Norsk redaktørforening

Saker om selvmord og selvmordsforsøk utløser ofte mange presseetiske dilemmaer. Sekretariatet i Norsk Redaktørforening har lang erfaring med veiledning i presseetiske spørsmål, og ass. generalsekretær Reidun Kjelling Nybø er blant dem som har jobbet mest med omtale av selvmord i norske medier. Nybø har over 20 års erfaring som journalist og redaktør og har også skrevet bok om medienes omtale av selvmord.

På seminaret gir hun konkrete råd om hvordan selvmord bør omtales og hvilke fallgruver journalister og redaktører bør være oppmerksomme på. Utgangspunktet hennes er et behov for større åpenhet, men også mer kunnskap om temaet.

«Folkeopplysning mot selvmord»

Egil Haga, Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging (NSSF)

Egil Haga vil presentere prosjektet «Folkeopplysning mot selvmord» og folkeopplysningskampanjen «Snakk om selvmordstanker – det kan redde liv» som rulles ut i Østfold i oktober 2021.

Publisert 17. aug. 2021 13:51 - Sist endret 10. sep. 2021 13:20