Og så ble det stille - et dobbeltforedrag om selvmord og selvmordstanker

For 13. gang arrangerer Schizofrenidagene et publikumsforedrag i samarbeid med Vitenfabrikken på Sandnes. Denne gang med foredrag av professor Lars Mehlum. Se arrangementet på facebook

mann, natur, logo

Personlighet står i sentrum for Schizofrenidagene 2022. Spiller personligheten en rolle for hvordan en takler livet. Hva en orker og ikke orker. Mange unge sliter med selvmordstanker, selv om ungdomstiden kan være en krise i seg selv. Voksne kan bale med det samme. Er disse tankene farlige, eller er det en del av det å være menneske, at en kan slippe bort, liksom? Det kan være skremmende å oppleve at noen forteller at de ikke orker å leve lenger, at de skader seg selv og at de ikke holder ut. Hvordan påvirkes disse tankene av traumer, rus, spiseforstyrrelser og annet som kan synes uløselig? 

Selvmord er en hyppig dødsårsak i Norge i dag, men det skjer sjelden ut av det blå, selv om det kommer uventet. Hva er faresignalene? Hva slags hjelp finnes? Hvordan påvirkes en av sosiale medier? Kom og lytt til Mehlum. Kanskje blir du litt tryggere, litt klokere og kanskje kan du lettere hjelpe.

Lars Mehlum er Cand.med. Universitetet i Bergen 1982. Dr.med. Universitetet i Oslo 1995. Spesialist i psykiatri 1990. Han er professor i suicidologi, Universitetet i Oslo 1999—d.d. Mehlum er leder av Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging. Mehlum er prisbelønnet og er bl.a. tildelt H.M. Kongens Gullmedalje ved UiO for arbeidet «Rom for unge liv». I tillegg er han en kunnskapsrik, klok og reflektert formidler.

Vert: Målfrid J. Frahm Jensen og Anne Torunn Braut

Finn billetter

 

Arrangør

Schizofrenidagene, Vitenfabrikken og Målfrid J. Frahm Jensen
Publisert 16. sep. 2022 10:10 - Sist endret 16. sep. 2022 10:12