8. nasjonale konferanse om DBT

29.–30. mai 2024 arrangerer vi 8. nasjonale konferanse om DBT på Hamar. Denne gangen er det fokus på hvordan vi bruker mulighetene som ligger i DBT til å eksponere pasientene for tanker og følelser og hvordan dette kan være hjelpsomt for å endre atferd.

gårdstun hovedhus, norsk flagg

Årets internasjonale gjesteforeleser er professor Michaela Swales fra Bangor University. Hun er direktør for The British Isles Training team. Tema for plenumsforedraget hennes er «Doing DBT the best way – how to use informal exposure in ordinary DBT». Hun vil også holde en workshop om implementering av evidensbasert(e) behandlinger.

I år treffes vi på Hamar. Sykehuset Innlandet HF har vært pionerer på implementering av evidensbasert behandling og har god erfaring med implementering og drift av DBT – både på ledelses- og terapeutnivå.

Hamar ligger en liten time med tog unna Oslo Lufthavn Gardermoen. Med sin vakre beliggenhet ved Mjøsa er det duket for fine konferansedager – til vanns og til lands.

 

Påmelding

Meld deg på konferansen via nettskjema her

Meld deg på

Merk: påmeldingen er bindende

Viktig informasjon om fakturering

Vi fakturerer i forkant av konferansen. Manglende betaling ved konferansestart vil medføre at man ikke får registrert seg og deltatt på konferansen.

Program

Her finner du foreløpig konferanseprogram:

Konferanseprogram - PDF

Mindre endringer kan forekomme.

Middag

Felles middag og sosialt program på kvelden 29. mai - for påmeldte. Middagen avholdes på historiske Hoel gård, og programmet inkluderer en tur med dampskipet Skibladner. Se fullstendig program under

Dette arrangementet er nå fulltegnet, det er dessverre ikke lenger mulig å melde seg på. Ønsker du å stå på venteliste kan du melde deg på via lenken under. Vi sender ut en epost dersom du får plass, merk at dersom du får tildelt plass regnes denne påmeldingen som bindende 24 timer etter at epost er sendt ut. 

Sett deg på venteliste

 

 

Plenarforelesere

Michaela Swales, psykolog og professor i psykologi, Bangor University

Michaela er konsulterende psykolog, professor i klinisk psykologi og programdirektør for North Wales Clinical Psychology sitt program. Hun fikk DBT-opplæring av Marsha Linehan i Seattle i 1994/95, og i 20 år ledet hun behandlingsprogrammet for suicidale unge mennesker på en døgnenhet. Michaela er i tillegg leder for the British Isles DBT Training Team, som er internasjonalt anerkjent for sin kvalitet. Hun har gitt opplæring til mer enn 1000 DBT-terapeuter, som igjen har vært opphav til over 400 DBT-team både i Storbritannia og internasjonalt. Hun er medforfatter av bøkene Dialectical Behaviour Therapy; Distinctive Features (2009; 2017) og Changing Behvaiour in DBT: Problem-Solving in Action (2015), og er i tillegg redaktør for Oxford handbook of DBT (2019). Hennes primære forskningsinteresse er effektiv implementering av evidensbasert psykologisk terapi i klinisk praksis. Hun var medlem av the Working group on Classification of Personality disorders, som rapporterte til Verdens helseorganisasjons International Advisory Group for the Revision of ICD-10 Mental and Behavioural Disorders. Hun er også president for European Society for the Study of Personality Disorders (ESSPD).

Bilde av Benedicte Thorsen-DahlBenedicte Thorsen-Dahl, psykiater og divisjonsdirektør

Benedicte er psykiater og divisjonsdirektør for divisjon Psykisk helsevern på sykehuset i Innlandet. Hun ledet ekspertgruppen om tematisk organisering i psykisk helsevern. Benedicte åpner den 8. nasjonale konferansen om DBT!

bilde av Anita Johanna TørmoenAnita Johanna Tørmoen, førsteamanuensis, PhD

Anita leder DBT-utdanningsprogrammet og er førsteamanuensis og DBT-lærer ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging (NSSF). Hun har vært DBT-terapeut siden 2007, og er godkjent DBT-lærer/veileder ved NSSF. Anita er også tilknyttet Oslo universitetssykehus som DBT-terapeut. Hun er spesialist i pedagogisk-psykologisk rådgivning/cand.paed og har to års etterutdanning i nevropsykiatri ved R- BUP, samt fullført utdanningsprogrammet for barnefaglig sakkyndige.

Bilde av Bjarne HansenBjarne Hansen, direktør, psykolog og professor i klinisk psykologi

Bjarne Hansen er psykolog og direktør ved Bergen senter for hjerneplastisitet (BCBP). Han er også professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Bergen. Tidligere har han deltatt i det nasjonale prosjektet i Norge for å opprette 30 spesialiserte behandlingsteam for tvangslidelse (OCD), og sammen med sin kollega Gerd Kvale, utviklet de Bergen 4-dagers behandling (B4DT). Som anerkjennelse for deres arbeid, ble Hansen og Kvale omtalt på TIME Magazines 2018-liste over 50 personer som endrer helsevesenet.

Bilde av Lars MehlumLars Mehlum, professor og senterleder NSSF

Lars Mehlum er psykiater og professor i psykiatri og suicidologi ved UiO og leder av Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging. Han har stått sentralt i utviklingen av de nasjonale strategiene for selvmordsforebygging i Norge og i en rekke andre land. Han startet DBT-forskningen og -utdanningen i Norge og har gjennomført flere kliniske studier av DBT og andre psykoterapiformer

bilde av Ellen RasmussenEllen Rasmussen, Klinisk Barnevernspedagog

Klinisk barnevernspedagog, var med å starte opp DBT teamet på Hamar (tidligere DBT Innlandet) i 2014. Har jobbet på BUP Hamar siden 2009.

bilde av Per Anton Emanuel ÅhrenPer Anton Emanuel Åhrén, Ass div.direktør og psykologspesialist

Assisterende divisjonsdirektør, Sykehuset Innlandet. Psykologspesialist og master i ledelse.

bilde av Iselin DibayIselin Solerød Dibaj, Psykolog og doktogradsstipendiat NSSF

Iselin Solerød Dibaj er psykolog og doktorgradsstipendiat ved NSSF, der hun undersøker langtidseffekten av DBT-A for ungdommer. I dette arbeidet har hun intervjuet tidligere pasienter for å undersøke hvordan det går med dem i voksenlivet og har et særlig fokus på emosjonsregulering.

bilde Fredrik Walby

Fredrik A. Walby, psykologspesialist og forsker NSSF

Fredrik A. Walby er psykologspesialist og arbeider som forsker og prosjektleder for Nasjonalt kartleggingssystem for selvmord i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling ved NSSF.

Christiane Wethammer

Christiane går på Hamar Katedralskole, på studiespesialiserende. Hun har selv gått i DBT på BUP Hamar for ca 1 år siden.

 

Hotell

Konferansen avholdes på hotell Scandic Hamar, sentralt på Hamar - en 10-minutters gåtur fra togstasjonen.

 

 

 

Overnatting

Deltakere må selv bestille hotellovernatting ved behov. Vi har holdt av et begrenset antall standardrom på Scandic Hamar til konferansedeltakere. Ønsker du å booke et av disse rommene kan du følge denne linken. Alternativt kan du booke via hotellets nettsider på vanlig måte og oppgi kode PROMO1390.

Når alle avholdte rom er booket, blir linken og koden inaktiv og ev forespørsler om ledige rom må rettes til hotellet.

Merk: Bestillingen gjøres direkte til hotellet, NSSF har ingenting med rombestillinger å gjøre.

Innsending av abstrakt

Fristen for innsending av abstrakt var 15. februar, det er ikke lenger mulig å sende inn bidrag

Godkjenninger

Konferansen er godkjent av:

  • Den norske psykologforening som vedlikeholdskurs for spesialister med 12 timer
  • Norsk sykepleierforbund som meritterende med totalt 12 timer
  • Det er søkt godkjenning hos Den norske legeforening

Kontakt oss i konferansekomiteen

Programkomiteen for 8. nasjonale konferanse om DBT består av følgende medlemmer

bilde av Anita Johanna TørmoenAnita Johanna Tørmoen, leder av komiteen

Førsteamanuensis, PhD. Anita leder DBT-utdanningsprogrammet og er førsteamanuensis og DBT-lærer ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging (NSSF). Hun har vært DBT-terapeut siden 2007, og er godkjent DBT-lærer/veileder ved NSSF. Anita er også tilknyttet Oslo universitetssykehus som DBT-terapeut. Hun er spesialist i pedagogisk-psykologisk rådgivning/cand.paed og har to års etterutdanning i nevropsykiatri ved R- BUP, samt fullført utdanningsprogrammet for barnefaglig sakkyndige.

Anette Fjeldstad

Anette Fjeldstad

Barne- og ungdomspsykiater og forsker, jobber ved DBT team BUP Østfold som startet opp i 2022 ved BUP Halden.

bilde av Christiane WethammerChristiane Wethammer

Christiane går på Hamar Katedral skole, på studiespesialiserende. Hun har selv gått i DBT-behandling ved BUP Hamar for ca 1 år siden.

bilde av Ellen RasmussenEllen Rasmussen

Klinisk barnevernspedagog, var med å starte opp DBT teamet på Hamar (tidligere DBT Innlandet) i 2014. Har jobbet på BUP Hamar siden 2009.

bilde av Per Anton Emanuel Åhren Per Anton Emanuel Åhrén

Assisterende divisjonsdirektør, Sykehuset Innlandet. Psykologspesialist og master i ledelse.

 

Image may contain: Outerwear, Forehead, Nose, Face, Cheek.Tiril Fredriksen 

Tiril Fredriksen er utdanningskoordinator ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og –forebygging.

Kontakt oss på: nssf-konferanse@medisin.uio.no 

Evaluering

Vi ønsker gjerne å høre hva du tenker om konferansen. Her kommer lenke til evaluering

 


Tidligere nasjonale DBT-konferanser

NR DATO STED TEMA
7 09.-10. mai 2021 Oslo Regulating emotions the DBT way
6 20.-21. april 2020 Oslo

AVLYST pga. Covid-19

DBT-PTSD – et behandlingsprogram for Kompleks PTSD

5 16.-17. april 2018 Oslo DBT i skolen og i andre settinger
4 13.-14. september 2016 Oslo Fra barn til voksen
3 4.-5. juni 2014 Trondheim RO-DBT
2 31. mai - 1. juni 2012 Molde 2. nasjonale konferanse i Dialektisk atferdsterapi
1 10.-11. november 2010 Nordfjordeid 1. nasjonale konferanse i Dialektisk atferdsterapi
 

Tidligere fordypningskurs i DBT

DATO STED TEMA
28. - 30. august 2023 Vestre Kjærnes Erfaringsbasert opplæring i mindfulness i DBT - fordypningskurs
20. nov. - 3. des. 2020 Online DBT for kompleks PTSD
23.-24. mai 2019 Oslo Å motivere for endring: Fordypningskurs i DBT-ferdigheter
1.-2. februar 2016 Oslo DBT ved ruslidelser
17.-18. juni 2013 Oslo Advanced-kurs i DBT

 

 

 

Publisert 9. sep. 2020 14:02 - Sist endret 21. mars 2024 14:45