
Nettverket er første koordinatorprosjekt for Klinmed i Forskningsrådets satsing på forskningsinfrastruktur.
Nettverket er første koordinatorprosjekt for Klinmed i Forskningsrådets satsing på forskningsinfrastruktur.
Professorene Dan Atar og Tore K. Kvien er blant verdens mest siterte forskere, ifølge ny liste.
Professor Johanna Olweus vil benytte mekanismen for transplantat-avstøtning for å behandle kreft i prosjektet ”OUTSOURCE”.
Malmberg er professor og gruppeleder ved K.G. Jebsen-senteret for immunterapi mot kreft, og leder av forskningsgruppen NK-cellebiologi og celleterapi ved Avdeling for kreftimmunologi ved OUS Radiumhospitalet.
Smartsokken skal hindre utvikling av diabetisk fot. Nå vil forskerne teste den ut i en forskningsstudie.
Birkeland får prisen for sin innsats for å bedre behandlingen av pasienter med diabetes type 2, og for å forstå sykdommens underliggende mekanismer.
H.M. Kongen har utnevnt professor Tore K. Kvien til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden. Kvien får utmerkelsen for sin innsats innen revmatologi.
20.-21. september gjøres Universitetsplassen på Karl Johan om til et torg av spennende forskningsaktiviteter. Klinmed retter i år fokuset mot antibiotikaresistens og kreft.
– I dag gratulerer vi alle ansatte ved Oslo universitetssykehus med tiårsjubileum og feirer vårt viktige samarbeid, sier dekan Ivar Prydz Gladhaug.
Forskere fra NORMENT og SERAF deltok i år på Arendalsuka med arrangementet "Ensomhet: Den glemte faktor i psykisk helsearbeid?".
Senterleder Ole A. Andreassen ved NORMENT er tildelt Excellent Researcher Award fra Oslo universitetssykehus.
Tiltak mot ensomhet hos personer med psykiske lidelser kan gi bedre fysisk helse og lavere dødelighet.
Fakultetet presenterer noen få utvalgte temaer under Arendalsuka 2019. Digital helse, stamceller og ensomhet blir tatt opp i arrangementene på M/S Sunnhordland 14. og 15. august.
Universitetsstyret vedtok 19. juni å tildele H.M Kongens gullmedalje til åtte kandidater. Blant disse var Olav Kristianslund fra Klinikk for hode, hals og rekonstruktiv kirurgi ved Institutt for klinisk medisin.
Torsdag 23. mai inviterte NORMENT til åpent kveldsseminar om forskning på schizofreni og bipolar lidelse. Publikum fikk høre om nye funn relatert til gener og hjernen, sykdommenes forløp over tid, og utprøving av ny behandling.
Professor Johanna Olweus ble 21. mai valgt inn i styret i CIMT, den europeiske organisasjonen for immunterapi mot kreft.
Postdoktor Asbjørn Christophersen fikk 8. mai Julia Bodmer-prisen til unge forskere for sitt fremragende arbeid innen cøliaki og autoimmune sykdommer.
Syv vaksineforskere bytter ut pipett med penn, og lanserer «Vaksinebloggen». Målet er å imøtegå vaksineskeptikere med forskningsbasert informasjon om vaksiner.
Klinmed bidrar i syv av åtte konvergensmiljøer ved UiO:Livsvitenskap i perioden 2019-2023.
Klinmed markerte seg på nytt i Forskningsrådets FRIPRO-tildeling for 2019. Fem forskerprosjekter skal besvare sentrale forskningsspørsmål innen hjertemedisin, immunologi og psykisk helse.
Gunnveig Grødeland tildeles midler fra den prestisjefylte FRIPRO-utlysningen til unge forskertalenter.
Opioid-epidemien i Nord-Amerika startet på 1990-tallet etter en kraftig liberalisering og økning av forskrivning av det sterke smertestillende opioidet «Oksykodon», spesielt for kronisk ikke-malign smerte.
UiO-professor Torbjørn Omland er tildelt Nasjonalforeningen for folkehelsens Hjerteforskningspris for 2019.
Professor Kjersti Flatmark er tildelt 6,5 millioner kroner fra Kreftforeningen til å videreføre forskningsprosjektet «Genanalyser av kreftspredning til bukhinnen».
– Er du fotograf på et sykehus? Tar du bilder av pasienter? Hva brukes de bildene til? Mange er ikke klar over at det helt siden 1938 har vært profesjonelle fotografer i medisinens tjeneste på Rikshospitalet.