Mac guider

Vi har samlet diverse nyttige oppsett og guider for bruk av mac på UiO.

Remote Desktop

Du finner en komplett gjennomgang for hvordan du går frem her. Oppsettet forutsetter at du har appen Remote Desktop Connection tilgjengelig. (Kan lastes ned gratis fra appstore).

Programvare

UiO benytter Munki for programvaredistribusjon til Mac. Start Spotlight (cmd + space), og søk opp Managed Software Center.

Her finner du oversikt over tilgjengelig programvare fra UiO, og fungerer på samme måte som AppStore.

Alle nye Mac-enheter satt opp med AirWatch (fra april 2016) har dette installert på maskinen.

OBS! Office, EndNote og SPSS  er ikke forhåndsinstallert og kan installeres via Managed Software Center.

Programkiosk på Mac - View.uio.no

For kiosktjenester på mac, kan du benytte view.uio.no. Fullstendig guide for oppsett finner du her.

Har du ikke Managed Software Update installert kan du laste ned VMware Horizon Client. Trykk på "Install VMware Horizon Client.

E-post

OS X sin innebyggede applikasjon Mail er den støttede e-post klienten. Oppsett finner du her. Du må gjerne bruke andre e-post klienter, men det er kun Mail det gis støtte på. Mail har også støtte for kalender.

Merk at du også kan bruke mail.uio.no via nettleser for e-post og kalender.

Tilkobling til hjemmeområde

Under Finder, velg koble til tjener. (cmd +K)

I adressefeltet skriver du: smb://hjemme.uio.no/brukernavn (Bytt ut brukernavn med ditt UiO-brukernavn).

OBS! For at dette skal virke må du ha en aktiv nettilkobling, og VPN være aktivert!

Utskrift

For utskrift via OSX, kan dette oppsettet benyttes. For å benytte UiO's nettskrivere må du være tilkoblet med en trådet forbindelse, eller via Eduroam (trådløst).

Publisert 7. apr. 2015 15:04 - Sist endret 14. apr. 2020 12:53