Mappe opp fellesområde

Windows 7

Begynn med å åpne Explorer. Trykk på startmenyen, og trykk på Computer fra høyre kolonne.

I vinduet som åpner seg vil du få en oversikt over diskene dine samt nettverksområder, Trykk på F10, velg Tools og velg Map Network Drive.

• Drive: Velg en ønsket stasjonsbokstav. Hvilken du velger spiller ingen rolle.
  • Folder: Skriv inn nettverksstien til fellesområdet du ønsker å mappe opp.

Windows vil automatisk huke på Reconnect at logon, la denne stå som den er så.

Windows 10

Trykk på startmenyen, og start File Explorer på høyre side.

I Computer fanen, under Network finner du Map network drive.

• Drive: Velg en ønsket stasjonsbokstav. Hvilken du velger spiller ingen rolle.
  • Folder: Skriv inn nettverksstien til fellesområdet du ønsker å mappe opp

OBS: Husk at fellesområder kun kan nås fra maskiner som er knyttet til UiO nettverket. Frittstående reise - og hjemme pcer kan ikke mappe opp

fellesområder. Man må i så fall benytte seg av remote desktop, til feks kontor.uio.no.

Publisert 3. juni 2014 11:18 - Sist endret 22. mars 2018 15:58