Oppsett av datamaskiner

Installasjon og oppsett

Ta kontakt med drift@klinmed.uio.no for å avtale installasjon og konfigurering av maskinen. Ikke bruk 'Forward' eller 'Reply' på e-posten fra innkjøp, men send ny e-post med nytt emnefelt.

Vennligst inkluder

• Kontaktinfo, gjerne mobilnummer
  • Utleveringssted (Rikshospitalet, Ullevål eller Ahus)
  • Programmer som skal installeres

Vi gir beskjed når utstyret er klar til utlevering.

Vi installerer Windows 10 med Office 2016 og EndNote som standard på alle maskiner. Vi kan også installere Linux, enten Fedora eller RHEL7.

Programvare

Microsoft Office 2016 og EndNote er forhåndsinstallert på alle Windows-maskiner. Utover det henter du selv programvare du trenger til maskinen via Software Center. Dette krever ingen form for administratorrettigheter.

Hvis du har behov for programmer som ikke finnes i UiOs Software Center, vennligst spesifiser dette i e-posten til oss.

Dersom du disponerer egne lisenser til spesiell programvare må du ha dette klart ved oppmøte hos oss.

For å få tilgang til PubMed utenfor UiOs kablede nettverk, må du bruke Internett Explorer via UiOs programkiosk.

Bærbar Mac

Bærbare Mac-maskiner utleveres kun på Søsterhjemmet, Ullevål Sykehus.

Lokal-IT hjelper deg med å fullføre konfigureringen av maskinen. Dette skal gjøres sammen med brukeren av maskinen, som må logge seg inn med sitt UiO brukernavn og passord før maskinen kan utleveres. Bruken må også har en gyldig Apple-konto.

Maskinen meldes også inn i Mobilt arbeidsrom, UiOs driftsopplegg for Apple-enheter.

For å hente UiO-støttet programvare, vennligst benytt Managed Software Center. Du kan også hente ned programvare fra nettsiden macprog.uio.no

Publisert 9. feb. 2018 13:54 - Sist endret 25. juni 2019 15:56