Remote Desktop innstillinger

Slik konfigurerer du remote desktop tilkoblingen:

Vet du ikke maskinnavnet på pcen din? Søk opp system information på maskinen din. På linje fem finner du system name. ikm-desk-xxxx som er maskinnavnet.

Automatisk generere en tilkoblingsfil

Du kan automatisk generere et tilkoblingsfil til maskinen du ønsker å fjernstyre. Dette gjøres via denne siden.

• Navn på kontormaskin: Her fyller du inn maskinnavnet til pcen du ønsker å fjernstyre etterfulgt av .uio.no. Altså 'maskinnavn.clients.uio.no'
  • Brukernavn: Ditt UiO brukernavn
  • Oppløsning: Denne står på 1920x1080 som standard. la den stå som den er.
  • Fullscreen: Huk

Trykk på Generer. En fil lastes ned til din maskin, som heter maskinnavnet du oppga etterfulgt av .rdp filbetegnelse. Når du dobbeltklikker på denne starter du remote desktop.

Manuelt

Start Remote desktop connection. (Kan søkes opp via startmenyen. Har du norsk språk i Windows heter det 'Tilkobling til eksternt skrivebord').

(Avansert: Åpne Run/Kjør, og skriv mstsc ettefulgt av Enter)

Velg Show Options

Gå til fanen Advanced fanen og velg Settings.

Huk på Use these RD gateway server settings: og skriv inn rds-portal.uio.no

Huk på Bypass RD gateway server for local adresses, og Use my RD gateway credentials for the remote computer

Gå tilbake til General og velg Save As... Lagre tilkoblingsfilen et sted du lett finner den, feks på skrivebordet ditt.

Av Kristoffer Midtgaard
Publisert 15. juni 2015 14:55 - Sist endret 30. sep. 2021 08:54