Opprette møte eller undervisning i Zoom

Denne siden beskriver hvordan du kan gå frem for å ha et digitalt møte eller forelesning i Zoom. Oppskriften viser forelesning som eksempel, men fremgangsmåten for å opprette et møte med en eller flere personer er den samme. 

Klikk på Meetings øverst. Klikk så på Pluss-ikonet for å åpne en liten meny der du klikker på Schedule Meeting.

Bildet kan inneholde: tekst, font, produkt, linje, skjermbilde.

 

Fyll ut skjemaet med relevant informasjon om møtet eller faget. I eksemplet oppretter vi en digital undervisning fra timeplanen. Huk av for bruk av passord. Foreslått passord er greit.

Klikk på Advanced Options for å endre noen av alternativene. Vi anbefaler å aktivere Only authenticated users can join.

Bildet kan inneholde: tekst, blå, font, linje, skjermbilde.

 

Når møtet eller forelesningen er opprettet i Zoom, vil du se møtet / forelesningen i venstre kolonne. Klikk så på Show Meeting Invitation for å finne lenken som du kan dele med deltagerne. Det er lenken under Join Zoom Meeting du skal kopiere.

Bildet kan inneholde: tekst, blå, font, produkt, nettside.

Legg til i Timeplan

Har du laget en Zoom-forelesning, kan du dele lenken som beskrevet over med studentene. Finn frem til forelesningen i TimeplanHold musen over forelesningen som gjelder for forelesningen som ble opprettet i forrige steg, og klikk på Rediger-knappen til høyre.

Bildet kan inneholde: hvit, tekst, linje, font.

 

Endre undervisningsrommet ved å klikke Gjør om til digital undervisning, Velg rom og selektere Digital undervisning-Zoom som vist øverst i neste bildet.

Under Lenker kun for inneværende semester, klikk på Pluss-knappen. I venstre felt som nå er synlig, tast inn Zoom forelesning eller liknende og lim inn lenken vi kopierte tidligere i høyre felt. Klikk på Lagre.

Bildet kan inneholde: tekst, blå, linje, font, skjermbilde.

Lenken er nå synlig i timeplanen. Når det er forelesning, kan studentene klikke på lenken for å delta i timen.

Publisert 14. mars 2020 21:58 - Sist endret 24. apr. 2020 16:22