Fast møterom i Zoom

Dersom du trenger et verktøy for å kommunisere med faste deltagere, vil denne veiledningen hjelpe deg med å opprette et fast møterom i Zoom.

Du kan opprette et møterom (channel) til en fast arbeidsgruppe fra Contacts øverst i vinduet.

Når du er i Contacts, klikk på Channels, så Pluss-ikonet til høyre for Channels, og til slutt Create a Channel i menyen som så vises.Bildet kan inneholde: tekst, font, produkt, linje, datamaskinikon.

Skriv inn et beskrivende navn i Channel Name-feltet.

I Invite Members-feltet kan man søke etter de man skal ha med i gruppen ved å begynne å skrive navnene deres. Merk at Zoom kun viser UiO-brukere som har logget seg inn minst én gang i Zoom med sin UiO-brukerkonto.Brukere kan også legges til senere.

Klikk på Create Channel når du er ferdig.

Bildet kan inneholde: tekst, blå, font, linje, skjermbilde.

 

Ved opprettelse av møterom vil du automatisk komme til møterommets Chat-vindu. Hvis ikke, klikk på Chat øverst i møterommet.

Hold musen over kanalen du opprettet, klikk på Pil-ikonet, og velg Star this channel. Dette gjør at møterommet ligger i "favoritter" og vil være lett tilgjengelig.

Bildet kan inneholde: tekst, font, skjermbilde, linje, datamaskinikon.

 

Det hvite området på høyre side er chat-vinduet. Her kan alle medlemmer til enhver tid legge inn kommentarer ved å skrive i nederste felt.

For å invitere flere til kanalen, eller for å starte en stemme- og/eller videosamtale, hold musen over kanalen, klikk på Pil-ikonet, og velg ønsket valg fra menyen som så vises.

Bildet kan inneholde: tekst, datamaskinikon, font, skjermbilde, programvare.

Publisert 14. mars 2020 22:13 - Sist endret 16. mars 2020 23:13