NORMENT på Forskningsdagene: Hjernen og psykiske lidelser

Hjernen var temaet for årets Forskningsdagene. NORMENT deltok med et digitalt seminar om hjerneforskning og psykiske lidelser, og bidro også med bilder til en fotoutstilling på Rådhusplassen i Oslo.

Kan hjerneforskning være en nøkkel til å forstå psykiske lidelser?

Torsdag 24. september inviterte NORMENT til digitalt seminar om hjerneforskning og psykiske lidelser. Forskere fra ulike fagområder ved senteret delte kunnskap fra sin forskning på gener og miljø, immunsystemet og hjerneavbildning, og diskuterte hvordan hjerneforskning kan brukes for å bedre forståelsen av psykiske lidelser. Seminaret ble ledet av professor og overlege Jan Ivar Røssberg. Fra NORMENT deltok forsker Olav B. Smeland (gener og miljø), stipendiat Maren F. Werner (immunsystemet), postdoktor Torbjørn Elvsåshagen (EEG), og forsker Torgeir Moberget (MR). 

Her kan du se opptak av seminaret "Kan hjerneforskning være en nøkkel til å forstå psykiske lidelser?"

Den fantastiske hjernen

Under Forskningsdagene kunne publikum også oppleve en utendørs fotoutstilling på Rådhusplassen i Oslo, med mange flotte bilder av hjernen. Arrangør var Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo. NORMENT bidro med bilder fra vår forskning innen hjerneavbildning:

  • Hjernen og psykiske lidelser
  • Hjernen og følelsene

Fra 29. september finner du utstillingen på Fredrikkeplassen på Blindern.

Publisert 29. sep. 2020 10:28 - Sist endret 31. jan. 2022 21:08