Dobbelt så stor risiko for depresjon blant alvorlig syke koronapasienter

Forskere ved NORMENT har deltatt i en studie hvor de har sett på effekten av korona på mental helse. Resultater fra studien er nylig publisert i det prestisjetunge tidsskriftet Lancet Public Health. 

Bildet kan inneholde: sky, væske, gest, gjøre, kronblad.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Koronapandemien som rammet Norge og resten av verden i 2020, har påvirket hverdagen vår i stor grad. Men hvordan går det med de av oss som ble syke under pandemien? Langtidseffektene av Covid-19 sykdom er fremdeles i stor grad ukjent. Ved NORMENT er flere forskere involvert i et forskningsprosjekt som nå, to år etter at pandemien brøt ut, begynner å finne de første svarene. 

Risiko for depresjon

COVIDMENT-studien startet opp i 2020, og ledes av professor Unnur Valdimarsdottir ved Universitetet på Island. Studien er et samarbeidsprosjekt mellom Island, Sverige, Norge, Danmark, Estland og Skottland.

Nylig publiserte forskerne en studie hvor de har undersøkt effekten av Covid-19 på mental helse. Resultatene viste at risikoen for å lide av depresjon 16 måneder etter Covid-sykdom var nesten dobbelt så stor blant de som hadde vært sengeliggende i en uke med Covid-sykdom enn ellers i befolkningen. I studien har forskerne sett på data fra nesten 250 000 personer. 

Les mer om studien på Forskning.no

Referanse: 

Publisert 25. mars 2022 14:27 - Sist endret 25. mars 2022 14:27