Aktuelle nyheter - Side 4

Publisert 4. mai 2017 14:27

Forskere ved NORMENT deltar i et stort internasjonalt samarbeidsprosjekt som nylig har publisert den hittil største MR-studien av personer med bipolar lidelse. Resultatene viser hvordan hjernen er endret ved bipolar lidelse, blant annet i områder som er knyttet til emosjoner.

Publisert 30. mars 2017 16:40

30. mars er Verdensdagen for bipolare lidelser. Dagen markeres for å øke kunnskap om hva bipolar lidelse er, for å fjerne stigma og sette fokus på mestring av livet for personer som har diagnosen og for deres pårørende.

Publisert 24. feb. 2017 18:19

På samme måte som hvert individ har sitt unike fingeravtrykk, har alle mennesker særegne nettverk og forbindelser i hjernen som i samspill med våre omgivelser er med på å forme oss til de vi er. I en studie som nylig ble publisert i det anerkjente vitenskapelige tidsskriftet Nature Neuroscience, har forskere ved NORMENT avdekket at slike forbindelser i hjernen utvikles og blir betydelig mer individuelle og unike gjennom barne- og ungdomsårene, og at denne utviklingen er knyttet til mental helse.

Publisert 23. jan. 2017 09:02

Lørdag 28. januar kl 17:10 viser NRK2 programmet Hearing Voices - om å avbilde stemmer som ikke finnes, som omhandler professor Kenneth Hugdahls forskning på hørselshallusinasjoner. Hugdahl er en av åtte kjerneforskere ved NORMENT.

Publisert 9. des. 2016 15:57

Forskere ved NORMENT og Universitetet i California San Diego (UCSD) har funnet en sammenheng mellom seks ulike genvarianter og visse personlighetstrekk. I tillegg tyder funnene på at enkelte genvarianter påvirker både personlighetstrekk og psykiske lidelser som schizofreni og bipolar lidelse. Resultatene er publisert i tidsskriftet Nature Genetics.

Publisert 7. des. 2016 08:18

Professor Kenneth Hugdahl, en av NORMENTs åtte kjerneforskere, har skrevet en kronikk i Bergens Tidende om hørselshallusinasjoner. Å høre stemmer som ikke finnes, er et fenomen som ikke bare rammer pasienter med schizofreni, men som også forekommer i befolkningen generelt.

Publisert 14. juni 2016 13:51

Christine Lycke Brandt disputerte den 13. Juni 2016 ved Institutt for klinisk medisin. Hun forsvarte sin avhandling for graden philosophiae doctor (ph.d.): Brain networks in psychotic disorders: A neuroimaging study of working memory related activation, connectivity, and anatomy. Vi gratulerer!

Publisert 29. mars 2016 09:05

Psykologiprofessor Kenneth Hugdahl mottar Advanced Grant fra Det europeiske forskningsråd (ERC) for andre gang. Han og Nobelprisvinner Edvard Moser er de eneste forskerne i Norge som har mottatt dette toppstipendet to ganger.

Publisert 29. mars 2016 08:23

Arrangør: Bipolarforeningen Norge i samarbeid med NORMENT KG Jebsen Senter for Psykoseforskning, Klinikk for psykisk helse og avhengighet og Institutt for klinisk medisin, Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo    Tid og sted: Onsdag 30. mars kl. 18-20:30, Stort auditorium, Rikshospitalet Påmelding: Møtet er åpent for alle og er gratis