Aktuelle nyheter - Side 4

Publisert 20. okt. 2017 17:23

En studie som nylig ble publisert i det anerkjente tidsskriftet Molecular Psychiatry viser at nervefibre (hvit substans) i store deler av hjernen er endret hos mennesker med schizofreni. Flere forskere fra NORMENT har bidratt til studien, som er den største analysen noensinne av hvit substans i en psykisk lidelse.

Publisert 26. sep. 2017 09:16

10. oktober arrangerer Nansen Neuroscience Network og Hjernerådet et møte med tittelen "Hvor står forskningsfronten innen schizofreni idag? Et klinisk perspektiv". Flere forskere fra NORMENT skal holde innlegg. Møtet er åpent både for helsepersonell og andre interesserte.

Publisert 4. mai 2017 14:27

Forskere ved NORMENT deltar i et stort internasjonalt samarbeidsprosjekt som nylig har publisert den hittil største MR-studien av personer med bipolar lidelse. Resultatene viser hvordan hjernen er endret ved bipolar lidelse, blant annet i områder som er knyttet til emosjoner.

Publisert 30. mars 2017 16:40

30. mars er Verdensdagen for bipolare lidelser. Dagen markeres for å øke kunnskap om hva bipolar lidelse er, for å fjerne stigma og sette fokus på mestring av livet for personer som har diagnosen og for deres pårørende.

Publisert 24. feb. 2017 18:19

På samme måte som hvert individ har sitt unike fingeravtrykk, har alle mennesker særegne nettverk og forbindelser i hjernen som i samspill med våre omgivelser er med på å forme oss til de vi er. I en studie som nylig ble publisert i det anerkjente vitenskapelige tidsskriftet Nature Neuroscience, har forskere ved NORMENT avdekket at slike forbindelser i hjernen utvikles og blir betydelig mer individuelle og unike gjennom barne- og ungdomsårene, og at denne utviklingen er knyttet til mental helse.

Publisert 23. jan. 2017 09:02

Lørdag 28. januar kl 17:10 viser NRK2 programmet Hearing Voices - om å avbilde stemmer som ikke finnes, som omhandler professor Kenneth Hugdahls forskning på hørselshallusinasjoner. Hugdahl er en av åtte kjerneforskere ved NORMENT.

Publisert 9. des. 2016 15:57

Forskere ved NORMENT og Universitetet i California San Diego (UCSD) har funnet en sammenheng mellom seks ulike genvarianter og visse personlighetstrekk. I tillegg tyder funnene på at enkelte genvarianter påvirker både personlighetstrekk og psykiske lidelser som schizofreni og bipolar lidelse. Resultatene er publisert i tidsskriftet Nature Genetics.