Kan hjerneforskning være en nøkkel til å forstå psykiske lidelser?

I anledning Forskningsdagene 2020 inviterer NORMENT til et digitalt seminar om hjerneforskning og psykiske lidelser. 

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Om arrangementet

Ny teknologi og avanserte analysemetoder gjør det nå mulig å studere hjernen på en helt annen måte enn før. Dette gir oss et unikt innblikk i hvordan hjernen fungerer, og hvordan gener og miljøfaktorer er med på å forme og påvirke hjernen i løpet av livet. På hvilken måte kan slik kunnskap komme til nytte for mennesker med psykiske lidelser? 

På dette digitale seminaret vil forskere fra NORMENT, Norsk senter for forskning på mentale lidelser, dele kunnskap og refleksjoner fra sin forskning på genetikk, hjerneavbildning, immunsystemet og kognitive funksjoner. Hvordan kan forskning på hjernen brukes for å bedre forståelsen av psykiske lidelser? 

Møteleder er Jan Ivar Røssberg, professor og overlege i psykiatri.

Fra NORMENT deltar forsker Olav B. Smeland, stipendiat Maren F. Werner, postdoktor Torbjørn Elvsåshagen, forsker Torgeir Moberget og førsteamanuensis Torill Ueland.

Etter korte innlegg fra forskerne blir det mulighet for å stille spørsmål i chatten. 

Mer informasjon på Facebook og Forskningsdagene.

Deltakelse

Arrangementet overføres via programmet Zoom, som er tilgjengelig både fra pc, nettbrett og smarttelefon.

Benytt følgende lenke for å delta på seminaret: https://uio.zoom.us/j/61297219795

Det kan være lurt å logge seg på 5 min før seminaret starter.

Hvis du ikke allerede har installert Zoom, trykk på møtelenken og følg instruksjonene for nedlasting av programvaren. Du må da også skrive inn et navn og en epost. Dette er kun for å delta og er ikke en registrering av konto.

Norsk senter for forskning på mentale lidelser

NORMENT er et Senter for fremragende forskning ved Universitetet i Oslo.

Vi har som overordnet mål å finne årsakene til at noen mennesker rammes av mentale lidelser som schizofreni og bipolar lidelse. På denne måten håper vi å bidra til tidligere oppdagelse og bedre forebygging og behandling av slike sykdommer.

Gjennom tverrfaglig forskning kombinerer vi mange ulike metoder og fagområder. Vi kartlegger både genetiske, biologiske, psykologiske og miljømessige faktorer som kan være involvert ved psykisk sykdom.

NORMENT har over 200 ansatte i Oslo og Bergen, og vi har i tillegg et utstrakt samarbeid med anerkjente forskningsmiljøer både i Norge og andre land.

Forskere ved senteret har bidratt til flere viktige funn som har gitt ny kunnskap og forståelse av mentale lidelser som schizofreni og bipolar lidelse.

Publisert 8. sep. 2020 14:11 - Sist endret 31. jan. 2022 21:08