English version of this page

Kjernefasiliteter på ett sted

Har du noen forsøk for viderekomne som du drømmer om å få gjort? Eller savner du en oversikt over laboratorier som kan hjelpe deg med forskningen din? Da kan vi anbefale et besøk på våre nye nettsider for kjernefasiliteter.

En serie med MR-bilder som viser tverrsnitt av en hjerne

Illustrasjon: Colourbox

Forskere har av og til behov for avansert teknologi og instrumentering de ikke selv besitter. Da er det godt å vite at fakultetet har kjernefasiliteter som kan hjelpe.

Alt på ett sted

Mange av kjernefasilitetene drives i samarbeid med andre miljøer, og nettsidene har hittil ligget spredt. For å gjøre letingen lettere presenterer vi nå alt på ett sted. På den flunkende nye nettsiden for kjernefasiliteter finner du alle fasilitetene fakultetet er involvert i. Der finner du informasjon om hvilke tilbud fasilitetene har, hvor de befinner seg og hvem du kontakter.

Avansert utstyr

En kjernefasilitet er et utstyrstungt spesiallaboratorium som betjener forskere både i og utenfor eget miljø. Fasilitetens tjenester skal gjøres allment tilgjengelig. Dette kan gjøres ved at andre forskere selv får tilgang til utstyret eller ved at fasilitetens ansatte gjør analyser for dem.

Beslutningen om å samle alle kjernefasilitetssidene på ett sted ble tatt av fakultetsledelsen i 2015. Instituttene har vært med på å foreslå miljøer med kjernefasilitetspotensiale, og resultatet er 18 kjernefasiliteter som nå er samlet på et felles nettområde.

Prosessen med å vurdere kjernefasiliteter pågår kontinuerlig. Kva som kreves av en kjernefasilitet kan du lese mer om i dokumentet opprettelse av fagråd for kjernefasiliteter (pdf). Kriteriene er felles for UiO og OUS.

Velkommen inn

Med nye sider på plass er det bare å dykke ned i den avanserte teknologiens magiske verden. Vi håper du får en interessant reise som kan gi forskningen din et løft. Om ikke i dag, så kanskje i morgen?

Av Elin Lunde
Publisert 2. sep. 2016 11:37 - Sist endret 8. mars 2019 09:44