
Heia våre studenter! Her er et knippe tips, råd og inspirasjon til eksamensinnspurten og hvordan du kan mestre studiene under en pandemi.
Heia våre studenter! Her er et knippe tips, råd og inspirasjon til eksamensinnspurten og hvordan du kan mestre studiene under en pandemi.
Gunnveig Grødeland jobber med vaksiner som kan tilpasses nye influensavirus i rekordfart. Nå vil hun knekke koden til koronavirusene.
Er det trygt å gjenåpne norske treningssentre etter COVID-19-pandemien? TRAiN-studien, den første i sitt slag i verden, skal undersøke dette. Studien har allerede startet opp, og flere tusen deltakere blir nå invitert til å delta.
På Institutt for klinisk medisin jobber Gunnveig Grødeland med vaksiner som kan tilpasses nye influensavirus i rekordfart for å hindre spredning. Nå vil hun knekke koden til koronavirusene.
Faglærere, administrasjonen, sensorer og studenter måtte tenke nytt da cellebiologieksamen i medisinstudiet skulle gjennomføres hjemmefra.
Tverrfaglig prosjektgruppe med klinikere og virologer skal finne ut hvorfor Covid-19 infeksjonen rammer oss så forskjellig.
Senter for medisinsk etikk, Avdeling for sjukepleievitskap og Avdeling for samfunnsmedisin og global helse, har nyleg blitt tildelt 12 millionar kvar i forskingsmidlar som etterløyvingar gjennom Helsevel og Samkul.
Flere forskningsmiljøer ved Instituttet nådde fram med sin søknad til NFR om midler til koronaforskning. Klinisk effektforskning (HELED) og Avdeling for allmennmedisin får hver en bevilgning på 5 millioner kroner.
Fra 23. mars var Universitetet i full gang med digital undervisning. Det er en gigantisk omlegging, men medisinsk fakultet ligger godt an. Professor i medisinsk informatikk, Per Grøttum, forteller om stor innsats fra IT-avdelinger, lærere og studenter og «noen 10-års» erfaring med e-læring. Det kan vi være glade for nå!
UiO tilbyr å opprette totalt 40 nye studieplasser ved profesjonsstudiet i medisin etter anmodning fra Kunnskapsdepartementet. 20 plasser kan bli opprettet allerede denne høsten og 20 plasser til våren.
IMB gjentok suksessen og arrangerte et nytt digitalt allmøte torsdag 30. april. 136 deltakere logget inn i løpet av møtet.
Noen finner muligheter selv i krisetider. Professor Pål Gulbrandsen har startet opp digital mentorordning for medisinstudentene.
1233 søkere har i år medisinstudiet i Oslo som sitt førstevalg. Det betyr 11,2 søkere til hver av de 110 studieplassene. Dette viser søkertallene som ble offentliggjort i dag. Alle våre helsefaglige utdanninger opplever en tydelig økning. – Vi er glade for at så mange ønsker å bli student hos oss, sier prodekan for medisinstudiet Elin Olaug Rosvold. Hun tror arbeid i helsesektoren har engasjert ekstra mange nå.
Hilde Loge Nilsen og Vessela Kristensen er begge valgt inn som nye medlemmer i Vitenskapsakademiet for 2020.
125 medisinstudenter deltok med spørsmål til professor Pål Guldbrandsen og prodekan for medisinstudiet Elin Olaug Rosvold via Zoom. Her er høydepunkter fra det digitale møtet torsdag før påske.
Utbruddet av koronavirus fører også til at etablert praksis og lange tradisjoner må settes til side. Her er erfaringene fra mange av de som bidro i den første digitale disputasen.
Instituttet arrangerte sitt første digitale allmøte tirsdag 31. mars. Oppmøtet var svært godt og stemningen var god. Dette ønsker vi å gjenta.
Covid-19 setter det norske helsevesen på prøve. En ny norsk pasientstudie i regi av Avdeling for allmennmedisin ved Universitetet i Oslo (UiO), ønsker å finne svar på hvordan sykdommen rammer den norske befolkningen.
Velvillige komitémedlemmer og sekretariat gjør hastebehandling mulig. REK forventer en økning i antall søknader på koronaforskning.
Informasjonsbrev om Q & A med professor og studiedekan 2. april, sendt på e-post til alle medisinstudenter ved fakultetet 31. mars. Tema: Hvordan er det å være medisinstudent i korona-tiden?
- Det er helt fantastisk! utbryter Cecilie Porsmyr, HR-ansvarlig i Helseetaten i Oslo kommune. På under ett døgn hadde170 erfarne medisinstudenter meldt seg til tjeneste.
Medisin- og helsestudenter står nå i førstelinjen og er en viktig ressurs i helsevesenet. Slik er den nye hverdagen for våre studenter ved UiO.
Er du forsker eller kliniker og trenger publikasjoner om COVID-19?Medisinsk bibliotek har samlet ressurser om koronaviruset.
Å få en bevilgning som koordinator betyr at du har stor tillit. Både fra EUs Horizon2020-program og fra velrenommerte kollegaer.
Prosjektet RESCUER skal finne den beste behandlingen for hver enkelt kreftpasient ved å simulere ulike kombinasjoner av behandlinger i datamodeller. Prosjektet som ledes av Vessela Kristensen er finansiert av EUs program Horisont2020.