
Åpen dag er godt besøkt av elever fra videregående skole. I år stilte MED-fakultetet sterkt med studenter, undervisere og forskere. Alle klare til å rekruttere flere studenter til våre studieprogram.
Åpen dag er godt besøkt av elever fra videregående skole. I år stilte MED-fakultetet sterkt med studenter, undervisere og forskere. Alle klare til å rekruttere flere studenter til våre studieprogram.
Fra kreftforskning og utvikling av vaksiner til helseledelse, og klinisk ernæring: Torsdag 5. mars er det klart for Åpen dag på Blindern og vi ønsker alle Oslos elever fra videregående varmt velkommen!
Evandro Fei Fang får Det Kongelige Norske Videnskabers Selskaps vitenskapelige pris for yngre forskere innen naturvitenskap. Prisen er på 75.000 kroner.
Per Oskar Andersen døde hjemme 17. februar, 90 år gammel. Norge har mistet en av sine fremste hjerneforskere, universitetet har mistet en fremragende kollega, forsker og lærer.
Tom Eirik Mollnes er partner i ITN-konsortiet CORVOS som starter opp i mars. CORVOS vil utdanne 15 høyt motiverte Ph.d.-studenter innen immunologi og smittsom sykdom.
Nytt K.G. Jebsen-senter ved Universitetet i Oslo skal forske på årsaker og behandling av autisme og andre utviklingsforstyrrelser.
– Du lærer mye om legelivet når du faktisk går inn som en i teamet, forteller Sunneva Stokke. Hun dro til Kongsvinger sammen med fire medstudenter.
Fornøyde leger og studenter er resultatet fra første gjennomføring med fire ukers fordypningspraksis på medisinstudiet. Fordypningspraksis gir en smak til videre karrierevalg som lege.
Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen forlenger støtten til senter for cøliakiforskning. Senteret som startet i 2016 får nå anledning til å gjennomføre studier som bringer igangsatte prosjekter nærmere klinisk anvendelse.
Silje Havrevold Henni har fått Fulbrightstipend som finansierer deler av et ettårig forskeropphold ved Department of Biomedical Informatics, Columbia University i New York.
Aleksandra Dukic (Klinmed), Mari Mohn Paulsen (IMB), Kåre-Olav Stensløkken (IMB) og Christer Tønnesen (Helsam) leder fire nye grupper i innovasjonsprogrammet SPARK Norway ved UiO:Livsvitenskap.
Forskningsrådet delte ut tidenes største pott til nyskapende forskning like før jul. Forrige fredag kom det litt påfyll.
Instituttets forskertalenter skal undersøke hemmelighetene bak hormonet oxytocin, se på hjertehormonene natriuretiske peptider, og undersøke alvorlig hjertesykdom i oppdrettslaks.
Ekspertgruppen ledet av Caroline Verbeke gir håp til pasienter med en krefttype få kjenner til og altfor mange dør av.
Ildsjeler tilknyttet senteret ved avdeling for ernæring feiret jubileet 22. januar. Senteret har på fem år gjennomført 10.000 konsultasjoner og bygd opp ett nettverk med fagfolk i alle helseregioner.
Vår kjære kollega Erlend A. Nagelhus gikk bort fredag 10. januar 2020. Våre tanker og dypeste medfølelse går til hans familie og nærmeste.
21 prosjekter fra MEDs forskere slapp gjennom nåløyet
I alt 20 prosjekter ved Det medisinske fakultet fikk i desember 2019 tildelt forskningsstøtte fra Norges forskningsråd. De syv forskerne ved IMB har fått støtte fra programmene FRIPRO, Unge forskertalenter og BEDREHELSE.
Nettverket er første koordinatorprosjekt for Klinmed i Forskningsrådets satsing på forskningsinfrastruktur.
I desember ble det klart at det tverrfaglige prosjektet “INOREG: Inovations in use Of Register data for analyzing effects of primary and municipal care in patients with chronic diseases” får midler fra NFR gjennom HELSEVEL.
Takk til alle som deltok (eller prøvde å delta) på IMBs første digitale allmøte! Det var en positiv erfaring for oss, og vi tar med oss tilbakemeldingen om at mange av dere ønsker flere av disse hvis situasjonen vedvarer.
En ekstra takk til alle dere som hjalp hverandre underveis med spørsmål mens Lene og jeg var opptatt med presentasjonen. Og til alle dere som prøvde å hjelpe oss til å bruke mute all-funksjonen ;) Vi lærer så lenge vi lever!
Professorene Dan Atar og Tore K. Kvien er blant verdens mest siterte forskere, ifølge ny liste.
Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet i romjulen.
Professor Johanne Sundby har fått Norske kvinners sanitetsforenings kvinnehelseforskningspris for 2019. Sundby har viet karrieren til å jobbe for å utjevne ulikheter i helse, både i Norge og internasjonalt.
- Dette er den beste nyheten i år! Vi trenger et paradigmeskifte i undervisning av helsefag og medisin for å nå FNs bærekraftsmål og nå er vi på vei dit, sier Eivind Engebretsen, visedekan for postdoktor- og masterutdanningene.