
Brukerstyrt helseinformasjon er grunnsteinen i CAPABLE. Den innovative og nytenkende tilnærmingen i prosjektet ble denne uken tildelt Thrillium II-prisen.
Brukerstyrt helseinformasjon er grunnsteinen i CAPABLE. Den innovative og nytenkende tilnærmingen i prosjektet ble denne uken tildelt Thrillium II-prisen.
18 deltakere fra Thailand, Filippinene og Kazakhstan besøkte nylig Oslo for å delta på ukeskurset «Advanced MA course in International Research Ethics», arrangert av Senter for medisinsk etikk.
Et statlig legemiddelfirma som holder prisene nede, utvikler produkter og kompetanse og tar et globalt ansvar for fordeling av nødvendige medisiner? Mette Kalager mener tiden er inne for StatMed.
Professor Johanna Olweus ble 21. mai valgt inn i styret i CIMT, den europeiske organisasjonen for immunterapi mot kreft.
Klinisk stipendiat Christoffer Aam Ingvaldsen er vinner av Undervisningsprisen våren 2019. – Som ung foreleser er jeg overveldet av å bli trukket frem av Oslos avgangskull på denne måten, sier han.
Nå er kurs på Postdoktorprogrammet og Helseinnovatørskolen åpne for påmelding.
Postdoktor Asbjørn Christophersen fikk 8. mai Julia Bodmer-prisen til unge forskere for sitt fremragende arbeid innen cøliaki og autoimmune sykdommer.
Medisinstudentene får nå fordypningspraksis mellom termin 1 og 2 i modul 8. Praksisen blir i januar for høstkullet og mai/juni for vårkullet. Fakultetet stiller med tilbudstorg over praksissteder.
Nå kan også eksterne søkere delta på Postdoktorprogrammet. – Det er en fantastisk møteplass på tvers av fag, sier Eivind Engebretsen, visedekan for master- og postdoktorprogrammer.
Syv vaksineforskere bytter ut pipett med penn, og lanserer «Vaksinebloggen». Målet er å imøtegå vaksineskeptikere med forskningsbasert informasjon om vaksiner.
Professor Anne Simonsen fikk prisen for sin grunnforskning innen autofagi. Professor Bjørn Naume mottok prisen Norsk brystkreftgruppe fikk for sitt arbeid mot brystkreft.
Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet i påsken.
Norsk forskning på psykososial helse etter hjerneslag blir lagt merke til. Nylig ble forskningen presentert på verdenskongressen for hjerneskade i Toronto og i mai skal prosjektet presenteres på slagkonferanse i Milano.
Klinmed bidrar i syv av åtte konvergensmiljøer ved UiO:Livsvitenskap i perioden 2019-2023.
Den europeiske masteren i helseøkonomi og helseledelse ved Universitetet i Oslo har i 2019 søkere fra 93 forskjellige land.
UiO:Livsvitenskap finansierer nå flere konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som skal gå løs på store samfunnsutfordringer innen helse og miljø.
IMB gratulerer våre tre ansatte Kåre Olav Stensløkken, Johan Frederik Storm og Hanne Bjørnson Scholz som fikk hver sine søknader om konvergensmiljø finansiert.
Diabetes, organdonasjon, bevisstheit, immunsystemet, bevis i valdtektssaker, mentale lidingar, medisinplantar og kreft. Dette er samfunnsutfordringar som skal undersøkast i tverrfaglege forskingsgrupper innan livsvitskap ved Universitetet i Oslo.
Magnus Løberg i Klinisk effektforskning mottok nylig prisen for Beste fagfellevurderer 2018, i Tidsskrift for Den norske legeforening.
Nå er vi i gang med Spedkost 3, en nasjonal kartlegging av kostholdet til barn på 6 og 12 måneder. En slik kartlegging gir oss nyttig oppdatert kunnskap om kostholdet til norske spedbarn.
Ishita Barua i Klinisk effektforskning skriver denne uken i World Economic Forum om hvordan finnene bruker forskning, innovasjon og teknologi for å planlegge fremtidens Finland.
Johanne Sundby snakker om forskning på kvinners helse i podkasten Bra damer. Fremdeles blir kvinnesykdommer og mødrehelse nedprioritert. Sundby har viet karrieren til å endre dette.
– Det synes som om en viktig årsak til at medisinen så lett kunne bli et bytte for nazismens ideologi og propaganda, også er å finne i den kimen til umoral som ligger i legerollen og i det rådende biomedisinske kunnskapssynet.
Studentene har satt stor pris på professor Ben Davidson sitt engasjement for å veilede og formidle i sitt fag. Han mottar studentenes undervisningspris i modul 6.
Klinmed markerte seg på nytt i Forskningsrådets FRIPRO-tildeling for 2019. Fem forskerprosjekter skal besvare sentrale forskningsspørsmål innen hjertemedisin, immunologi og psykisk helse.