English version of this page

Aktuelle saker - Side 2

Johanne Jacobsen
Publisert 12. aug. 2022 13:56

Johanne Jacobsen får 15 millioner kroner i Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet. Hun forsker på hvordan vi kan manipulere prosesser i immunforsvaret så vi blant annet får antistoffer som jobber bredere mot covid-19.

Domus Medica ved Det medisinske fakultet.
Publisert 25. juli 2022 11:01

25. juli ble tall fra hovedopptaket til grunnstudier offentliggjort og alle studenter har fått svar på hva de har kommet inn på. Enkelte studier har fått høyere karakterkrav, men økningen er ikke like kraftig som i fjor. 

Anne Moen og Giovanna Ferrara
Publisert 2. juli 2022 12:54

Etter 18 måneder med digital samarbeid er det endelig fysisk møte i Gravitate-Health, forskningskonsortiumet med 40 partnere fra 15 land, der UiO ved professor Anne Moen er koordinator. De skal utvikle digitale løsninger med mer tilrettelagt informasjon om medisiner for å styrke etterlevelse av behandling og forbedre livskvalitet for europeiske pasienter.

Illustrasjon med teksten: Veksthuset for livsvitenskap så langt…
Publisert 30. juni 2022 12:04

Veksthuset for livsvitenskap er innovasjonsenheten for livsvitenskap, helse og teknologi ved Universitetet i Oslo. Vi hjelper forskere og studenter med å modne ideer i tidlig fase. Se kort video om våre første måneder i drift.

Illustration healthy planet - earth placed on a blue background with a stethoscope wrapped around it.
Publisert 17. juni 2022 09:00

Bærekraftige velferdssystem er tema for den europeisk helseøkonomikonferanse som arrangeres i Oslo 5.-8.juli. 90 prosent av deltakerne er internasjonale.

Illustrasjonsfoto tegning av rosa tarm på lyseblå bakgrunn, leger står rundt.
Publisert 15. juni 2022 13:07

Dr. Yuichi Mori, ved forskergruppen Klinisk effektforskning, skal lede et nytt storprosjekt som skal finne løsninger for bruk av kunstig intelligens i klinisk medisin. Målet er å forbedre diagnostisering av og dødelighet ved tykktarmskreft.