
– Som ung medisinstudent hadde jeg satt pris på å se hvordan yrket kan utøves på ulike måter i tillegg til den tradisjonelle kliniske legerollen.
– Som ung medisinstudent hadde jeg satt pris på å se hvordan yrket kan utøves på ulike måter i tillegg til den tradisjonelle kliniske legerollen.
Veksthuset for livsvitenskap og dScience – Senter for data- og beregningsvitenskap vil styrke innovasjonskulturen ved UiO og bidra til å gjøre Forskningsparken til et enda mer helhetlig økosystem for innovasjon der næringsliv og akademia møtes. Mål: Ta kunnskap fra forskningen i bruk!
Det nye senteret skal hete K.G. Jebsen-senter for hjertemarkører. Senterets forskning skal bidra til økt kunnskap om hjerteskade og hjertesvikt. Professor Torbjørn Omland skal lede senteret som skal være lokalisert ved Campus Ahus.
Kreftgåten er ikke et teknisk problem forskerne kan løse for oss. Den er en eksistensiell utfordring vi må løse sammen, mener professor Jarle Breivik.
Har du en innovasjonsidé innen livsvitenskap eller lurer på om du har en idé? Ta kontakt med Veksthuset for livsvitenskap for å få tilgang på blant annet veiledning, såkornmidler, mentorer og møteplasser slik at du kommer i gang med innovasjonsprosessen på en god måte.
17. februar vart Veksthuset for livsvitskap – den nye innovasjonseininga for livsvitskap ved Universitetet i Oslo – offisielt opna. Veksthuset skal hjelpe forskarar og studentar med innovasjonsprosessen. Sjå bilete frå opninga der vi samla heile Oslos innovasjonsøkosystem for livsvitskap.
Skaperverkstedet LagLivLab inviterer medisinstudenter til å lage «lab-on-a-chip», og å gjøre eksperimenter med celler på disse brikkene.
Hva gjør personlighet med hva du spiser og hvordan du unngår risiko? Forskere ser etter forsøkspersoner for å utvikle et spørreskjema som går på psykologiske faktorer. Du får et gavekort på 200 kroner.
Studentene på medisin og ernæring på UiO er generelt fortsatt tilfreds med studiet sitt under koronapandemien. På læringsutbytte gir de til og med litt bedre skår, viser Studiebarometeret 2021.
Professor II Therese Sørlie med kolleger skal forske på stadier der melkegangene er fylt av kreftceller, men uten at disse har forflyttet seg ut i brystvevet. Prosjektet får i underkant av 6 millioner kroner fra Kreftforeningen.
Stipendiat Christine Rootwelt-Norberg har som mål å bli en ledende fagperson innen genetisk kardiologi. I desember 2021 nådde presentasjonen hennes helt til topps under EuroEcho-konferansen.
EIT Health Scandinavia, som er en del av et av verdens største livsvitenskapsnettverk, utvider nå med Universitetet i Oslo (UiO) som assosiert medlem.
Studenter fra medisin, farmasi og kjemi har mulighet til å få sommerjobb i bedrifter gjennom internshipordningen som støttes av Veksthuset for livsvitenskap.
Inven2, innovasjonskontoret til UiO og Helse Sør-Øst, har bidratt til registrering av hundrevis av lisenser og patenter og til etablering av et stort antall selskaper. Det nye Veksthuset for livsvitenskap, helse og teknologi er et lavterskeltilbud som skal bidra til at enda flere ideer når anvendelsesstadiet.
Norsk forskningsråd tildeler Philippe Collas, Irep Gözen, Torbjørn Omland og Ole Andreassen støtte til sine store tverrfaglige forskningsprosjekter innen livsvitenskap.
Professor Torbjørn Omland og professor Ole Andreassen skal lede prosjektene, som får tildelt inntil 25 millioner kroner hver gjennom Fellesløft IV.
Johanne Jacobsen får 15 millioner kroner i Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet. Hun forsker på hvordan vi kan manipulere prosesser i immunforsvaret så vi blant annet får antistoffer som jobber bredere mot covid-19.
Flere av Helsams tidligere masterstudenter innen avansert geriatrisk sykepleie (AGS) har nylig fått tildelt spesialistgodkjenning av Helsedirektoratet.
Sentrene skal ledes av professor II Espen A. Haavardsholm og professor II Åslaug Helland. De tildeles inntil 128 millioner kroner hver fra NFR.
Fem forskningsgrupper ved Det medisinske fakultet fikk støtte til spennende innovasjon- og utviklingsprosjekter.
DIKU har gitt 5 millioner kroner til et nytt simuleringsprosjekt for studentene på ernæring og medisin. En database med mange pasienthistorier skal gi studentene mengdetrening i å forebygge, utrede og behandle.
Senteret har fått en ny tildeling på 9 millioner kroner fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. Forlengelsen gjør det mulig å fortsette med viktig forskning på immunterapi og presisjonsmedisin. Senteret blir ledet av professor Ludvig A. Munthe.
UiO:Life Science will fund 40 educational summer research projects for students between April and September 2022. Students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at the University of Oslo are eligible to apply. The first 100 students to register will be admitted to a matchmaking seminar on 7 March.
Skal du skrive prosjektopppgave i januar? Da er Medisinsk biblioteks prosjektoppgaveklinikk et tilbud for deg! Vi tilbyr søkekurs, foredrag om akademisk skriving, kurs i kildebruk, kritisk vurdering og referering, hjelp og veiledning.
50 prosent av pasienter tar ikke medisiner som forskrevet av lege. Gjennom IMI-prosjektet Beamer skal det utvikles en modell som skal sikre bedre behandlingsoppfølging.